Hlavní obsah

Na Výstavišti v Praze začíná veletrh Památky 2012

– Praha

Ve čtvrtek začíná na pražském Výstavišti veletrh s názvem Památky 2012. Je zaměřen nejen na rekonstrukci památkových objektů, ale i na jejich využití a také financování. Účastnit se budou vedle českých také vystavovatelé z Rakouska, Nizozemí, Německa či Velké Británie. Veletrh potrvá do soboty.

Foto: Profimedia.cz

Praha Výstaviště

Článek

O památkách budou na Výstavišti diskutovat odborníci z oblasti památkové péče, historici, ale také stavebníci, architekti, investoři nebo zástupci církví či občanských sdružení. Prostor dostanou i soukromí majitelé památek.

Ve čtvrtek a v pátek se uskuteční například seminář (Ne)tušené souvislosti, který se bude zabývat otázkami a problémy při opravě a záchraně historických nemovitostí. Během veletrhu se chystá i seminář na téma požárního zabezpečení historických objektů nebo přednáška o zapojení drobných a malých řemeslníků do obnovy památek.

Organizátoři připravili i akce lákavé pro veřejnost. Na Výstavišti se představí originální Pražská mobilní zvonkohra, kopie relikviáře svatého Maura ze zámku Bečov nebo ukázky stavby kachlových kamen. Veletrh doprovodí pět samostatných výstav, mezi nimi například expozice Zničené kostely severních Čech 1945 - 1989, která mapuje likvidaci sakrálních staveb v Ústeckém a Libereckém kraji.

Vstupné na veletrh bude sto korun, při registraci na webu 30 korun. Veletrh bude otevřen ve čtvrtek a v pátek od 9:00 do 17:00, v sobotu do 15:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám