Hlavní obsah

Městské části Prahy možná získají miliardu na výstavbu i rekonstrukce

Právo, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hlavní město z letošního rozpočtu zřejmě rozdělí miliardu korun mezi své městské části. Informoval o tom pražský primátor Pavel Bém (ODS). Polovinu peněz vezme z rezervy, zbytek z rozpočtu na výstavbu městského okruhu. V minulých letech metropole dávala polovinu, navýšení Bém odůvodnil hospodářskou krizí. Návrh musí ještě schválit zastupitelstvo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Praha

Článek

Peníze budou určeny především na investiční projekty v oblasti školství. „Měly by řešit akutní nedostatek mateřských škol v Praze. Část investic půjde také do jiných školských zařízení,“ řekl primátor.

Podle předsedy finančního výboru zastupitelstva Petra Hulinského (ČSSD) má město v rezervě rozpočtu pouze 500 miliónů, druhou polovinu přesunula z rozpočtu dvou částí městského okruhu. Jedná se o úseky Špejchar–Pelc Tyrolka a Myslbekova–Prašný most.

Přesun peněz z rozpočtu městského okruhu ukazuje na to, že hlavní město zřejmě letos neproinvestuje zhruba 8,2 miliardy korun, které si na stavbu městského okruhu vyhradilo. Podle neoficiálních informací má stavba okruhu zahrnující tunelový komplex Blanka zpoždění. Podle informací z tohoto týdne metropole uvažuje také o tom, že z rozpočtu městského okruhu vezme 1,5 miliardy na opravu silnic po zimě.

Rada zároveň městským částem rozdělila nevyčerpané prostředky z loňska ve výši 196 miliónů korun.

Peníze budou určeny mimo jiné na opravu Střeleckého ostrova, odhlučnění klubu Rock Café, rekonstrukci bastionu novoměstského opevnění nebo výstavbu nového pavilónu a výměnu oken školy v Novoborské ulici v Praze 9.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám