Hlavní obsah

Klatovy doladily projekt modernizace bazénu za šedesát miliónů

Právo, Jan Švábek

Zatraktivnění bazénu v Klatovech za šedesát miliónů korun nabralo konkrétních obrysů. Radnice má v rukou projektovou dokumentaci i harmonogram přístavby. Město se ale bude muset obejít bez evropské dotace, kterou podle informací Práva nezískalo.

Foto: archiv Šumavaplan

Vizualizace připravované wellness části klatovského bazénu

Článek

„Minulý týden jsme od architekta obdrželi projektovou dokumentaci k přístavbě. Platí, že zábavná část bazénu by vznikla uvnitř areálu letních lázní, což umožní zachování plavecké dráhy i dětského bazénu,“ řekl Právu místostarosta Klatov Václav Chroust (ODS).

Nový projekt počítá s vybudováním 70 metrů dlouhého tobogánu, divoké řeky, hydromasážní vany nebo jeskyní s hudebními vjemy a vlnobitím. V saunové části by na návštěvníky čekala finská sauna, infrasauna a aroma lázeň.

Proti původním plánům změna nastala také v rámci úpravy vody, kterou by nově zajišťovala infralampa. „Zachycuje ještě více nečistot než ionizace. Voda by se nemusela chlorovat v takové míře jako dnes,“ vysvětluje šéf klatovských technických služeb Peter Pošefka.

Klatovy usilovaly o získání dotace v hodnotě necelých 20 miliónů korun z Regionálního operačního programu Jihozápad, kde v současnosti probíhá postupné vyhodnocování podaných žádostí. Dobře obeznámený zdroj Právu prozradil, že klatovská žádost nesplňovala formální požadavky a město finanční příspěvek neobdrží. „Máme informaci, že na tuto akci dotaci nezískáme,“ potvrdil Chroust.

Podobně jako Pošefka nebo starosta Klatov Rudolf Salvetr (ODS) je ale místostarosta přesvědčen, že k modernizaci by město mělo přistoupit bez ohledu na finanční příspěvek z Evropské unie. Rozhodující slovo budou mít klatovští zastupitelé, kteří se sejdou na konci března.

Otevření wellness v roce 2014

V případě, že by většina zastupitelů pro vybudování wellness části bazénu zvedla ruku, stavět by se začalo už během léta. Provoz plaveckého bazénu by ale stavební práce neohrozily. „Moderní blok by měl být podle harmonogramu postaven letos, otevřen by mohl být v září 2014,“ líčí Chroust.

Klatovy chtějí na atrakce přilákat nové návštěvníky, a zároveň snížit ztrátovost bazénu, která ročně činí okolo osmi miliónů korun.

Vyrovnat se ale budou muset s konkurenčními zařízeními v Horažďovicích a ve Kdyni, kam v současnosti mnoho Klatovanů za plaváním a vodními atrakcemi dojíždí. Nový bazén se na Klatovsku staví také v Sušici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám