Hlavní obsah

Ceny pronájmů se prakticky nemění

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim znamená pro realitní kanceláře tradičně nástup období zvýšené poptávky po pronájmech. Přesto se už bezmála deset let ceny pronájmů nijak výrazně nemění.

Foto: Profimedia.cz

Zájem o pronájmy se po čase vrací také k rodinným domkům.

Článek

„Cenové změny se v posledních několika letech odehrávají ve stokorunových relacích – a to jak směrem vzhůru, tak směrem dolů. Výkyv je vždy ovlivněn regionální situací, která se obvykle v horizontu několika týdnů vrátí do původní roviny. Stabilní zůstává i poptávka: tradičně nejzajímavější jsou k pronájmu takzvané startovací byty do 50 metrů čtverečních,“ uvedl Miroslav Jonáš, spolumajitel realitní kanceláře M & M Reality.

Zájem o pronájmy se po čase vrací také k rodinným domkům. Poptávka je především po lokalitách na okrajích větších měst. Typickým poptávajícím je člověk, který se stěhuje i s rodinou za prací na předem daný časový úsek. Obvykle jde o dobu půl roku až dvou let.

O pronájem velkých bytů není zájem

Naopak velmi obtížně se podle Jonáše pronajímají velké byty na okrajích měst, což souvisí se ztrátou času při cestě do zaměstnání. Potenciálním nájemcem je totiž člověk, který se nechce v místě trvale usadit, zato je pro něj důležitá nekomplikovanost a rychlost přesunu.

Málo oblíbená jsou místa s parkovacími zónami, pokud majitel bytu nesouhlasí s přihlášením nájemce k trvalému bydlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám