Hlavní obsah

Ceny komerčních realit v Evropě budou podle odborníků pod tlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANNES

Hodnota komerčních realit se letos po celé Evropě dostane pod velký tlak. Předpověděli to podle agentury Reuters odborníci na realitním veletrhu MIPIM ve francouzském městě Cannes. V některých městech ve Francii a Španělsku by tak mohla hodnota těchto realit klesnout až o 40 procent.

Článek

"Západní Evropa vstupuje do recese, která by mohla být hlubší a delší, než se očekávalo. Iluze poháněná úvěry skončila odplatou," uvedl analytik Angus McIntosh z realitní poradenské společnosti King Sturge. "Střední a východní Evropa bude následovat se smíšenými výsledky. Některé země utrpí více než západní Evropa," dodal.

Ve velkých městech ve Francii a Španělsku hodnota komerčních realit podle firmy King Sturge klesne o 25 až 40 procent. Rozvíjející se trhy, jako jsou Slovensko, Maďarsko a Polsko, by pak měly zaznamenat pokles o 25 až 35 procent, napsala agentura Reuters.

Kam posílat dotazy do finanční poradny

Pokud máte problém nebo otázku z oblasti bydlení, s kterými by vám mohl náš finanční expert pomoci, napište na adresu bydleni@novinky.cz. Pokusíme se všechny dotazy přečíst a ty nejzajímavější najdete na našich stránkách i s odpověďmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám