Hlavní obsah

Centrum Mělníka po rekonstrukci získá opět historickou tvář

– MĚLNÍK
Právo, Radek Plavecký

V historickém centru Mělníka začaly opravné práce. Mělník získal na revitalizační projekt dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši 83 miliónů korun. Cílem oprav je vrátit Mělníku kulturní a historický ráz, zatraktivnit město pro investory

Článek

„Cílem těchto prací je provést revitalizaci historického centra města Mělník a vrátit mu tím funkci kulturního, obchodního a společenského prostoru, zvýšit kvalitu života rezidentů města, zvýšit atraktivitu města pro investory a návštěvníky a zlepšit dostupnost a kvalitu veřejných služeb,“ vyjmenovala důvody, proč se začne nyní ve městě budovat, pracovnice městského úřadu Pavla Veverková, která má na starosti evropské dotace.

Jádro města nemine obnova povrchu chodníků a silnic, aby byly opět z přírodních materiálů, budou se pokládat inženýrské sítě, stabilizovat podzemí, které se například v tomto roce pod náměstím Míru několikrát propadlo. Do prací spadá rekonstrukce kanalizační sítě, kompletní obnova mobiliáře, rekonstrukce fasád městských domů, například budovy radnice, městské policie, knihovny nebo základní umělecké školy a také rekonstrukce parku Jungmannovy sady.

Celkové investiční náklady představují zhruba 169 miliónů korun. Práce mají být hotové do dubna roku 2010. Práce už začaly nyní počátkem prosince opravami chodníku v Tyršově ulici a prořezáním stromů v parku Jungmannovy sady.

„Harmonogram prací bude po dobu výstavby projektu trvale umístěn v prostorách radnice. Předpokládáme, že v lednovém čísle měsíčníku Mělnická radnice budeme informovat o průběhu prací v konkrétních místech,“ dodal starosta Mělníka Miroslav Neumann (ODS).

Reklama

Související články

Putování krajem královského mělnického vína

Mělník, bývalé věnné město českých královen, které se tyčí nad soutokem Labe a Vltavy, nejčastější východisko pro výlety na Kokořínsko, je dobře dostupné také...

Výběr článků

Načítám