Hlavní obsah

Cenová bublina nehrozí, trh s realitami je stabilní

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dramatický nárůst cen či hrozící cenová bublina patří pouze mezi mýty současného realitního trhu. Hodnota nemovitostí se nijak hrůzostrašně nezvedá a výhledy jsou také optimistické. Průměrný růst cen by letos neměl přesáhnout deset procent.

Článek

"Reálný nárůst cen je zhruba mezi pěti až sedmi procenty. V regionech skutečně v procentech rostou v současnosti rychleji než v Praze,“ řekl Novinkám člen správní rady Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a ředitel Central Europe Holding Jiří Pácal.

To potvrzuje i mluvčí společnosti AAA Byty Michaela Rulíšková, podle které je metropole sice nejdražší částí republiky, ale nárůsty nebyly nejdramatičtější. „Nejagresivnějším regionem je Moravskoslezský kraj, kde by letos mohly reality podražit o dvacet a místy až třicet procent,“ řekla Rulíšková.

Některá města v tomto regionu mají dobrý potenciál k růstu. Avšak dosavadní nepatrná výstavba umožňuje při jakémkoliv menším oživení rychlý vzestup cen.

Dlouhodobě je však trh s nemovitostmi v česku stabilní. “Nic závratného se neděje,“ uzavřel Pácal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám