Hlavní obsah

Zabalte dárky vtipně a s láskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papír je kreativní materiál, s nímž se dá doslova kouzlit. Může mít mnoho podob a balicím papírem na dárky to začíná. Krásné jsou ale i papírové ozdoby na stromeček, ručně vyráběná přáníčka, adventní kalendář. Pohrajte si, kombinujte barvy, vzory, použijte textilní stužky, rozmanité látky, přírodniny.

Foto: Ikea

Vánoční papírové sáčky dozdobte jednoduchou stužkou, nejlépe odlišné barvy.

Článek

Nesuď podle šatů, obalu… ale u dárků tohle rčení až tak neplatí. Nejde jen o obsah, ale také o prezentaci.

Vkusně zabalený dárek je totiž dvojí radost a očekávání. Zapomeňte na kýčovité obrázky Santy, pořiďte jednobarevný papír nebo s decentním motivem, vzorkem.

Tip pro vás
Zkuste letos dárky pro své blízké zabalit netradičně. Třeba japonskou technikou furošiki. Jde o umění balení věcí do látky namísto papíru. Tuto „utěrkovou origami“ můžete opakovat donekonečna.
Dobrým nápadem, jak zpestřit zabalený dárek, jsou tzv. washi pásky. Jde o samolepicí dekorační pásky vyrobené z rýžového papíru nebo jiných přírodních vláken (bambusu). Dají se trhat, popisovat a lepit na vše možné. Oproti obyčejné lepicí pásce se lehce odlepují a nenechají po sobě žádnou stopu po lepidle.

Anketa

Jak balíte dárky vy?
Dávám si na každém záležet, co dárek to šperk.
26,6 %
Nějak to vždycky nakonec zabalím.
64,1 %
Balení mi nejde. Ale okolí si už zvyklo.
7,7 %
Dárky si balit nechávám.
1,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1427 čtenářů.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Jste připraveni na čas dárků? Inspirujte se!

Vánoční svátky se nezadržitelně blíží. I když je již podruhé ovlivní pandemie koronaviru, v tradičních zvycích se pro většinu lidí nic nemění. Dárky pro naše...

Výběr článků

Načítám