Hlavní obsah

Vyrobte si lapač na octomilky

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vás v posledních dnech tolik trápí malé, otravné mušky jménem octomilky? Nejsou sice zdraví nebezpečné, dokonce člověka ani nepoštípají, ale stejně není pěkný pohled na domácnost, jejíž vzdušný prostor ovládají. Pokud jste zkoušeli všechny možné fígle a ani jeden zatím nezabral, zkuste si s námi vyrobit jednoduchou past, která by měla, společně s dalšími opatřeními, fungovat.

Udělejte si sami lapač octomilekVideo: Novinky

 
Článek

Na výrobu budete potřebovat pouze sklenici, zbytek vína, potravinovou fólii a nůžky. Do sklenice nalijte zhruba decilitr vína. Vršek sklenice zakryjte fólií a pečlivě na stranách utěsněte, aby polapený hmyz neměl kudy utéct.

Nakonec vezměte nůžky nebo nůž a v natažené fólii vytvořte několik dostatečně velkých otvorů na to, aby jimi octomilky dokázaly prolézt dovnitř. Mušky nalákané vinnými výpary vniknou do sklenice, zpět ven se ale již nedostanou.

Další opatření

Kromě takto vyrobeného lapače je ovšem třeba učinit doma ještě několik dalších opatření. Především zaměřte pozornost na spíž a nemilosrdně z ní odstraňte veškeré nahnilé, či jinak závadné potraviny. Všechny volně přístupné sladké potraviny a ty, jež obsahují ovoce, jako například koláče, a také otevřené nádoby s nápoji, uzavřete.

Vymyjte důkladně všechny úložné prostory, které jsou poněkud lepkavé či jinak znečištěné uskladňovanými potravinami. A taktéž vymyjte odpadkový koš, pokud to bude potřeba.

Zdrojem mušek může být i příliš vlhká půda v květináčích, v níž se octomilky líhnou. Řešením může být rozmístění lepivých žlutých proužků v bezprostřední blízkosti. Pokud se hodláte držet jen surovin dostupných běžně ve vaší kuchyni, pak můžete vyzkoušet v pokojích rozmístit koření hřebíček a do půdy k rostlinám zapíchat stroužky česneku.

Jak se zbavit octomilek se dozvíte i na videu na Stream.cz. Mrkněte na něj a zjistíte, jak ty vinné mršky zlikvidovat co nejrychleji.

Reklama

Výběr článků

Načítám