Hlavní obsah

Šrotozemšťan se podívá v září do šesti měst

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do Olomouce, Ostravy, Plzně, Ústí nad Labem, Liberce a Prahy v průběhu září zavítá osvětová akce "Nakrmte Šrotozemšťana 2007". Lidé v rámci tohoto projektu přináší nefunkční elektrospotřebiče, ze kterých vzniká objekt ve tvaru prehistorického ještěra. Akce má upozornit na to, že staré elektrospotřebiče patří do sběrného dvora.

Článek

V červnu, kdy se uskutečnila první etapa letošního turné, se happeningu zúčastnily České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Zlín a Brno. Posledním městem bude na konci září Praha, kde bude všech  deset regionálních "dinosaurů " vystaveno. A to  od 18. do 22. září na smíchovském Andělu. Sochy se utkají o titul "Šrotozemšťan roku 2007".

"Občané budou moci o nejhezčím Šrotozemšťanovi rozhodnout prostřednictvím hlasování přes internet či SMS zprávy," vysvětlil Jan Vrba z pořádající společnosti Asekol. Veškeré informace k hlasování jsou na webové stránce www.elektrosrot.cz.

Tyto elektrospotřebiče skončí ve specializované sběrně. Foto Asekol

Spotřebiče, které se na sochu nevejdou, budou v kontejnerech odvezeny do sběrného dvora. Tam ostatně také patří a zapojují se do standardního procesu recyklace. Všichni návštěvníci se také mohou zapojit do soutěže a navrhnout vlastní jméno pro nově vytvořenou sochu.

"O akci je ve městech značný zájem. V červnu občané zaplnili sedm velkých kontejnerů nepotřebnými elektrozařízení. Věříme, že stejně pozitivní odezvu bude mít i zářijová část turné," řekl Vrba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám