Hlavní obsah

Jak hravě zvládnout jarní úklid

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radost z jara nám nesebere ani úklid. Jak ho zvládnout v pohodě? Použijeme šikovné pomocníky, kteří nám práci usnadní!

Foto: Kärcher (2x)

Revoluci v úklidu přináší podlahová myčka FC 5, která kombinuje mytí s odsáváním nečistot v jediném kroku, cena 6490 Kč.

Článek

Na usazený prach ve všech místnostech potřebujeme účinný vysavač, savé hadříky z mikrovlákna, které se hodí na každý povrch, a tam, kde to bude nezbytné, použijeme i univerzální saponátové přípravky.

V ložnici a dětském pokoji věnujeme pozornost hlavně matracím a povlečení.

Foto: Kärcher

Nová akustěrka WV 5 Premium je vhodná na velké skleněné plochy, ale i hůře dostupná špaletová okna. Stejně dobře si poradí s údržbou hladkých povrchů v koupelně i kuchyni, cena 2990 Kč.

Foto: Pattex

Díky speciálním složkám prodlužuje Pattex Čistič a Polish životnost podlahy a vytváří ochranu před dalším znečištěním a poškrábáním, cena 190 Kč.

Setřeme veškerý nábytek a lustry, nezapomeneme ani na sedačku koženou či čalouněnou.

Foto: Vileda

Mop Easy Wring and Clean Turbo se hodí na všechny typy tvrdých podlah, k dostání je v běžných sítích hypermarketů/ hobbymarketů za 949 Kč.

Zaměříme se na podlahy. Všechny pevné plochy i koberce vysajeme, až potom se pustíme do vytírání.

Na staré hadry zapomeneme a pořídíme si mop s praktickým pedálem, se kterým bez zbytečného ohýbání a namáčení rukou ve špinavé vodě setřeme jakýkoli povrch.

Foto: Electrolux

Pomůže i bezsáčkový vysavač UltraCaptic Zuchardfl v modré metalíze. Je vybaven prvotřídní filtrací, elektronickou regulací výkonu a snadno se ovládá, cena od 3807 Kč.

Při mytí oken nám pomůžou praktické přístroje, ať už vysavač oken, nebo aku stěrka, s nimiž odpadne nekonečné leštění, a zůstanou jen dokonale čistá okna.

Foto: Fino

Univerzální utěrka z mikrovlákna, se kterou lze omýt všechny povrchy včetně citlivého dřeva a skla, cena 49,90 Kč.

Foto: Vileda

Elektrický vysavač Windomatic lze používat jak ve vertikální, tak i v horizontální poloze na okna i jiné hladké povrchy, cena již od 999 Kč.

Na vymývání polic v koupelně a v kuchyni postačí mikrohadřík, vodní kámen a další nečistoty zlikvidují chemické přípravky.

Nakonec se obklopíme čerstvými květinami, které dodají našemu interiéru pozitivní energii a nádherně ho provoní.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám