Hlavní obsah

Domácí barové pulty jsou stále populárnější

Právo, Novinky, Gisela Růžičková

Barový pult tvoří většinou pokračování kuchyňské linky, nad niž se připevní barová deska. Výhodou je, že vznikne další pracovní plocha, úložný prostor ve spodních skříňkách a také posezení na rychlou snídani či rozhovor.

Článek

A právě barové pulty se v našich domácnostech zabydlely. Oceníme je hlavně v otevřeném prostoru, kde tvoří předěl mezi kuchyní a obývacím pokojem, a to jak v malých, tak i velkých bytech. Kromě toho, že jsou zajímavým zpestřením prostoru, někde plní funkci jídelních stolů.

Všechno na dosah

Jestliže jsme instalovali barový pult doprostřed místnosti, můžeme ho využívat z obou stran. Vzniklý prostor tak hraje roli prostředníka mezi hosty nebo členy rodiny, kteří na baru sedí, a tím, kdo pohoštění připravuje.

Výhodou propojení barového pultu s kuchyní je, že nemusíme nikam odbíhat a přitom máme veškeré potraviny a ingredience po ruce. Také můžeme své přátele a blízké obsluhovat v centru dění a zároveň se s nimi bavit.

Užitečný prostor

Nově vzniklý prostor by měl být hlavně praktický a disponovat dostatečným úložným prostorem. A to nejen na skleničky a barmanské pomůcky, ale také na talíře, příbory, ubrousky a ostatní doplňky potřebné při stolování. Každá hospodyně ocení polohu v blízkosti sporáku, dřezu či lednice při přípravě jídel.

Příjemné osvětlení

V případě, že jsme barový pult vybavili, jak se patří, doladíme i osvětlení, které dodá tomuto místu správnou atmosféru. Praktická jsou bodová světla, která jdou libovolně otáčet a vyklápět. K úplné dokonalosti bude chybět jen barové posezení. Barový pult má poskytovat dost místa na nohy ve spodní části.

Rovněž židle musí být pohodlné, nejlépe s opěradlem, aby se u nás hosté dobře cítili. A také by měly odpovídat stylu zařízení bytu. Výběr je velký v kvalitě, materiálech, provedení i v cenách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám