Hlavní obsah

Mladá zpěvačka známá svými různorodými zájmy si pořídila útulnou chatu

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Lana Del Rey je známá svým širokým záběrem aktivit a zájmů. Když v minulých dnech přidala do sbírky svých nemovitostí chatku v losangeleské čtvrti Echo Park, podle některých tak učinila opět krok potvrzující její eklektický styl života. Samotná chatka chytí za srdce každého milovníka rustikálního stylu, patiny a dřevěných staveb.

Foto: Profimedia.cz

Mladá zpěvačka přidala do sbírky svých elegantních a drahých nemovitostí překvapivý kousek – dřevěnou chatu z počátku minulého století.

Článek

Jak podotýkají redaktoři internetové verze časopisu W Magazine, chata z roku 1911 byla nejprve záměrně ponechaná zchátrat, aby ji pak bylo možné renovovat a ona tak získala ten pravý rustikální punc a patinu. S jistou kousavostí pak dodávají, že tento postup je vděčným spouštědlem debat na téma autentičnosti, ostatně jako zpěvačka sama.

Foto: Profimedia.cz

Chata zejména zvenčí vypadá záměrně omšele.

Foto: Profimedia.cz

Lana Del Rey

Samotná chata má plochu 144 metrů čtverečních a návštěvník v ní objeví dvě ložnice doplněné jednou koupelnou.

Hlavní společenský prostor tvoří místnost spojující v sobě obývací pokoj, jídelnu a kuchyň, kde kromě velkého množství křižujících se nabílených trámů na stropě zaujme nejvíce patrně trochu nezvykle řešený krb. Ten tvoří krbová kamna Malm s bílým smaltovým povrchem velice oblých tvarů, díky nimž by člověk spíše čekal, že budou umístěna solitérně, více v prostoru pokoje. Zde jsou však vložena do vyzděného krbu z kamenů, čímž vzniká zajímavý vizuální efekt.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru chaty se doplňují uměle patinované kusy nábytku s těmi, které jsou skutečně staré.

Foto: Profimedia.cz

Srdcem obývacího pokoje jsou krbová kamna Malm zasazená do původního kamenného krbu.

Bedlivému pozorovateli neujde, že skutečné vintage kusy nábytku doplňují prvky uměle „zestařené”, celek ale působí velice harmonicky a útulně.

Není divu, zařízení chaty a její podoba jsou totiž dílem zkušené designérky Leanne Fordové, která je v Americe proslulá svým pořadem Restaurováno Fordovými na televizním kanálu HGTV. Ta v chatě v posledních letech bydlela.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň sice působí stejně staře jako zbytek zařízení chaty, návštěvník by se ale neměl nechat zmást. Ve skutečnosti je zařízena zcela moderními spotřebiči, které mají pouze stylový retro vzhled.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru převládá kombinace teplého odstínu bílé barvy, dřeva a kamene.

Server magazínu Variety pak doplňuje, že chata patřila k prvním podobným stavením, která na území Echo Parku vyrostla, a že si ji nechala postavit někdejší hvězda němého filmu Clara Kimball Youngová, jedna z prvních žen Hollywoodu, které si založily vlastní filmové studio.

Foto: Profimedia.cz

Chata má příjemnou verandu dlážděnou kameny, které v horkých dnech příjemně chladí.

Foto: Profimedia.cz

Interiér chaty do současné podoby zařizovala v Americe uznávaná designérka Leanne Fordová.

Mladá zpěvačka věnující se především indie pop žánru koupila chatu dle informací W Magazínu za téměř 1,178 milionu dolarů, tj. takřka 27 milionů korun. Zároveň pak doplňuje, že Fordová chatku předtím, než ji proměnila dle svých představ, kupovala za rovných 800 tisíc dolarů (18,2 milionu korun).

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám