Hlavní obsah

Lady Gaga koupila nejdražší dům ve Skotsku

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provokatérka a popová ikona současnosti Lady Gaga na sebe opět upozornila. Tentokrát však ne žádným výstředním oblečkem či šokujícím prohlášením, ale tím, že koupila nejdražší dům ve Skotsku. Za zámek vysázela zpěvačka, která podle časopisu Time patří do stovky nejvlivnějších lidí světa, osm miliónů liber, tj. asi 232 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Lady Gagy

Článek

Novým domovem Lady Gagy se stal zámek Yester House postavený v letech 1699 až 1728, jenž se nachází 23 mil od Edinburghu.

Zámek ze sedmnáctého století se rozkládá na 285 akrech z celkových 600, které k domu patří. Dům samotný má rozlohu 3213 metrů čtverečných a Lady Gaga si v něm bude moci užívat komfortu nejméně 60 pokojů. Největšími z nich jsou hlavní a přijímací pokoj. V domě lze zatopit celkem v 35 krbech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lady Gaga v Praze

Podle serveru Daily Record je v domě celkem pět společenských místností, nejméně 16 ložnic, z nichž šest hlavních má vlastní toaletu a šatnu, dva malířské ateliéry, formální jídelna s dvěma krby. Nechybí ani místnost pro aranžování květin, hudební pokoj či kulečníková místnost se dvěma krby v suterénu. Samozřejmostí jsou obchodní pokoje.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Lady Gagy

Foto: Profimedia.cz

Hotel Ritz-Carlton

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Lady Gagy

Své extravagantní róby může Lady Gaga užít například při domácím plese. Na žádném zámku totiž nemůže chybět taneční sál. Místní má rozlohu 120 metrů čtverečných a tak se sem vejde opravdu hodně hostů. Ti si budou moci mimo jiné prohlédnout i rozsáhlou sbírku dobových zbraní.

Občerstvení pro tolik lidí nebude jistě problém zajistit, hostitelka či spíše její personál bude mít k dispozici celkem tři kuchyně. Co se pití týče, na zámku nechybí ani vinný sklep. Ten je součástí komplexu dvaceti pokojů v suterénu, kde se realizuje především personál. Jsou zde nejrůznější spíže, dílny a sklepy, ale také například pokoj pro mléko a mléčné výrobky či prádelna a původní černá kuchyně.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Lady Gagy

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Lady Gagy

Majitel domu Francis Menotti, adoptivní syn italsko-amerického operního skladatele Giana Carla Menottiho, původně dal nemovitost na trh už v srpnu 2008, a to za 15 miliónů liber. Jeho otec vlastnil dům od roku 1970. První pokus o prodej se uskutečnil ovšem asi měsíc před počátkem ekonomické krize. Později musel snížit požadovanou cenu nejprve na 12, pak až na 8 miliónů liber.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Lady Gagy

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Lady Gagy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám