Hlavní obsah

Ranč, ve kterém strávil poslední měsíce života herec Steve McQueen

Novinky, nes

Když se v roce 1979 legendární herec Steve McQueen se svou třetí ženou Barbi náhodou zastavil na jídlo na ranči v Hailey, nad nímž se klenou hřbety pohoří Pioneer Mountains, bylo rozhodnuto. Na první pohled se do něj zamiloval. Ještě téhož roku se na ranč přestěhoval a strávil v něm poslední měsíce svého života. Bohužel jich nebylo mnoho. Zemřel na rakovinu už v následujícím roce 1980.

Foto: Profimedia.cz

Ranč, kde kdysi žil legendární herec, byl sice původně menší, ale stál ve stejně nádherném prostředí.

Článek

V době, kdy velký milovník motorek a závodních aut na ranči žil, to byla jen jedna hlavní budova uprostřed nedotčené krajiny. Když pak jeho žena usedlost v roce 1999 prodala, noví majitelé dům nechali dvakrát přestavět a v roce 2010 pak přidali ještě jednu budovu, k níž je připojena i velkorysá čtyřmístná garáž.

Foto: Profimedia.cz

Dominantou obývacího pokoje hlavní budovy je kamenný krb.

Dominantou hlavní dvoupatrové budovy s plochou 151 m² je kamenný krb vévodící velkému obývacímu pokoji. K němu přiléhají další dva pokoje s koupelnami. Nechybí kuchyně vybavená moderními spotřebiči umně zakomponovanými do rustikálního designu a bar. Loft je vyhrazen pro knihovnu s čítárnou.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyně v rustikálním stylu je vybavena všemi moderními spotřebiči.

Ve druhé budově je velká ložnice s koupelnou a opět nechybí knihovna. Kromě druhé kuchyně se v domě nalézá i velká jídelna s plně vybaveným barovým pultem sloužící zároveň i jako společenská místnost.

Foto: Profimedia.cz

V loftu je čtenářský koutek s knihovnami.

Čtyřmístná garáž, která stylově zapadá k ostatním budovám, má spoustu skladovacího místa i vlastní autodílnu. Je tak prostorná, že se do ní bez potíží vejdou nákladní auta, přívěsy nebo zemědělské stroje. Veškerá technická zařízení zajišťující chod ranče jsou umístěna v podzemí.

Foto: Profimedia.cz

Jídelna ve druhé budově slouží i jako společenská místnost.

To, co slavného herce v Idahu kdysi tolik uchvátilo, byla ovšem krajina. K ranči náleží zhruba pětisetakrový pozemek plný pastvin obklopený pásy hor se spoustou lesů. Přímo přes pozemek protéká říčka, v níž žijí duhoví pstruzi a k níž chodí pít nejen ptáci a laně, ale také losi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám