Hlavní obsah

VIDEO: Paříž plánuje po 30 letech první vysokopodlažní budovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzská metropole nad řekou Seinou bude mít údajně svou novou vysokopodlažní stavbu. Její projekt byl představen minulý týden v Paříži a je podporován i samotným starostou města.

Článek

Stavba má být prvním projektem po zrušení zákazu výstavby vysokopodlažních budov nad 37 metrů v centru Paříže. Zákaz platil od roku 1977 a byl zrušen letos v červenci.

.: Uprostřed Paříže by mohla brzy vyrůst dvěstěmetrová pyramida

Radnice představila plány na 50patrovou skleněnou pyramidu z dílny švýcarské architektonické firmy Herzog & de Meuron. Projekt počítá s kancelářemi, konferenčním centrem a hotelem se 400 lůžky. Samozřejmostí je zázemí jako restaurace, kavárny a zeleň.

Budova by měla dosahovat 180 metrů a tím se stane třetí nejvyšší stavbou francouzské metropole po Eiffelově a Montparnasské věži.

Architekt Jacques Herzog se již podepsal pod mnoho známých staveb nejen ve Francii, ale i ve světě a asi každý si vybaví třeba i olympijský sportovní stadión Ptačí hnízdo v Pekingu.

.: Ohňostroj nad Ptačím hnízdem

Reklama

Související témata:

Související články

Paříž pomýšlí na nové výškové budovy

Francouzská metropole má v příštích letech o něco vyrůst. Obytné domy budou moci dosáhnout výšky až 50 metrů a hotely a kancelářské a obchodní budovy budou...

Výběr článků

Načítám