Hlavní obsah

Radotín představí novou podobu centra

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po několika kolech intenzivních jednání leží na stole konkrétní návrh, jak by v budoucnu mohlo vypadat centrum pražského Radotína. O změnách v této lokalitě se mluví přes dvacet let. Na veřejné projednání záměru zve radnice šestnácté části 22. ledna od 17.30 hodin do velkého sálu Kulturního střediska Radotín.

Foto: Vizualizace MČ Radotín

Návrh budoucí podoby centra Radotína

Článek

Území, jež se dočká novinek, leží mezi ulicí Na Betonce, Radotínským potokem a obchodním centrem Berounka. Počítá se s bytovými domy v přízemí s obchody, novou radnicí i náměstím. Podle místostarosty Milana Bouzka (ODS) se na místě začne něco dít nejdřív za dva roky. První etapa přeměny centrální části Radotína se dotkla brownfieldu při ulici Na Betonce nedaleko nádraží, kde vyrostly budovy s byty.

Místní v debatách žádají, aby se nezapomnělo na parkování. Už dnes si řada řidičů stěžuje na katastrofální nedostatek míst na stání. Otázku dopravy považuje za klíčovou i starosta Karel Hanzlík (ODS).

„Významnou novinkou projektu dosaženou po řadě jednání je doplnění dalších padesáti podzemních parkovacích míst, která budou sloužit výhradně občanům z lokality nového sídliště na náměstí Osvoboditelů,“ uvedl.

Součástí nového projektu je i větší náměstí, na jehož východním okraji nahradí podle Bouzka nevzhlednou a předimenzovanou kotelnu nová budova radnice, v níž budou všechny agendy na jednom místě a ve výrazně komfortnějších prostorách. Lidé se dočkají např. více přepážek pro evidenci obyvatel, nového informačního centra, odpočinkové zóny či dětského koutku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám