Hlavní obsah

Praha se již pošesté představí na veletrhu Expo Real v Mnichově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Prahu se veletrh Expo Real stává vedle jarního veletrhu MIPIM v Cannes tradičním fórem pro prezentaci. Hlavní město bude mít svůj vlastní stánek o ploše 96 m2 v hale C 3 již pošesté v řadě za sebou. Mottem pražské prezentace je „Praha – město pro život, příležitost pro podnikání“. Samotné hlavní město poskytne na veletrhu zájemcům aktualizovaný územní plán.

Článek

V současné době probíhají práce na konceptu nového územního plánu. Územní plán klade i nadále důraz na vytváření tzv. alternativních městských center, díky čemuž dojde k odlehčení historického městského jádra. Usiluje o rovnováhu mezi výstavbou a přírodním prostředím, ochranu a rozšiřování zeleně, kultivaci veřejných prostor a vytváření podmínek pro velká rozvojová území na ambiciózní developerské projekty. V tomto smyslu se na šesti plasmatických obrazovkách bude odvíjet i pražská prezentace na stánku.

Na stánku se jako spoluvystavovatelé představí také významné společnosti, působící na pražském realitním trhu - Hochtief Development Czech Republic, Metrostav Development a Unibail-Rodamco. Představí dva administrativní komplexy na Kavčích horách, Pankráci, rozšíření Centra Černý Most, připravovanou rezidenční čtvrť na Vackově nebo obytný soubor Na Krutci.

Veletrhu komerčních nemovitostí Expo Real se účastní města a celé regiony, banky, investiční fondy, developeři, stavební firmy, architekti, projektanti i poradenské společnosti. Koná se tradičně v říjnu v areálu Nového výstaviště Mnichov a oslovuje stále více vystavovatelů a návštěvníků (loni 23 800 návštěvníků a více než 1800 vystavujících společností ze 43 zemí).

Česká republika každoročně posiluje svou účast: řada měst a krajů bude mít své vlastní stánky, vedle Prahy například města Ostrava, Děčín, Hradec Králové, Zlín, Jihočeský či Moravskoslezský kraj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám