Hlavní obsah

Dva vánoční stromky, které jsou v něčem jiné

Novinky, Jana Nesvadbová

Oslavy Vánoc jsou v každé rodině něčím jedinečné. V rodinách našich čtenářek Ilony a Jany se trochu jinak zdobí stromky.

Foto: Archiv čtenářky

Stromek zdobený v arabském stylu

Článek

Paní Ilona z Děčína na podzim navštívila Dubaj, kde ji kromě jiných věcí nadchla i tamní přepestrá výzdoba stromů.

„Ačkoliv neznají sníh a Vánoce tam nejsou ‚doma‘, přecházel mi zrak ze všech těch výzdob a nastrojených stromků. A tak jsem se nechala inspirovat, zapojila jsem fantazii, z letité sbírky ozdob vybrala jen ty ‚tón v tónu‘ a zároveň jsem použila dekorace (květy),” píše Ilona, která si tak kousek ducha Dubaje vytvořila doma na svátky.

 Stromek jako kniha vzpomínek

Pravý duch pospolitosti ožívá každoročně na Vánoce v rodině u naší čtenářky Jany z Tábora. Štědrý večer totiž tráví v myšlenkách na své blízké, přátele a známé. Podnětem pro ně je samotný vánoční stromek.

Foto: Archiv čtenářky

Stromek vzpomínek a příběhů

„Náš stromeček je plný příběhů. Každý rok mě obdarují kamarádky ozdobou na něj. Na Štědrý večer jej rozsvítíme a pak vzpomínáme. Pejsek - jak se má Marcela? Andělíček - Co dělá Liduška? A tak dále,” líčí čtenářka Jana.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Mořské ryby na vánočním stole

Mořské ryby jsou vodou na gastronomický mlýn především pro strávníky, kteří nemají rádi kapra. Zkuste ozvláštnit vánoční tabuli rybami a mušlemi z oceánů....

Výběr článků

Načítám