Hlavní obsah

Byt v novostavbě potřeboval upravit, měnily se obklady v koupelně i průchod na toaletu

Pan Jiří hledal nové bydlení a listoval mnoha časopisy, které se tímto fenoménem zabývají. Nakonec ho zaujala nabídka jednoho z developerů a vybral si byt v novostavbě v pražské Javorové čtvrti.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely (8x)

V obývacím pokoji byla navržena velká knihovna.

Článek

Developer předal byt s podlahami, interiérovými dveřmi a hotovou koupelnou. Rozpočet celé rekonstrukce pak vyšel na 800 000 Kč.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely

Optické zvětšení prostoru umožňuje vestavná skříň na míru se zrcadlovými dveřmi.

„Přestože koupelna byla hotová, dělaly se nové obklady a k tomu také barevně odpovídající dlažba, protože původně byla celá koupelna pro mladého muže v nepatřičných růžových odstínech. Nakonec se koupelna doladila do neutrálních barev, tedy šedé a bílé. Nábytek na míru je v dekoru dřeva. Dveře na toaletu jsme umístili z chodby, aby byl na WC přístup, i když někdo bude v koupelně," poznamenává Petr Hodan, designér studia Zaki design, které se na rekonstrukci podílelo.

K vaně bylo třeba umístit velmi potřebnou sprchovou zástěnu. Nad WC byla umístěna skříňka umožňující přístup k příslušným uzávěrům. V prostoru toalety se podařilo umístit také malé umyvadlo.

V zádveří designéři navrhli vestavnou skříň na míru se zrcadlovými dveřmi, což umožňuje optické zvětšení prostoru.

Kuchyně s ostrůvkem

Kuchyně je propojena s obývacím pokojem, proto designéři prostor oddělili malým ostrůvkem.

V obývacím pokoji byla navržena velká knihovna, která ozvláštňuje celý prostor. Dále je zde umístěn TV stolek - odděluje malý prostor, který slouží jako pracovní kout. Z prostorových důvodů byl zvolen kulatý jídelní stůl, aby mohl být přístupný ze všech stran.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely

Z prostorových důvodů byl zvolen kulatý jídelní stůl, aby mohl být přístupný ze všech stran.

V ložnici jsou viditelné jemnější odstíny barev. Do celého pokoje byl navržen nábytek na míru. Vysoké skříně jsou umístěny u sebe. Každá má ale jinou hloubku, aby se kolem nich dalo lépe procházet.

Dvoulůžko je z masivního dřeva s vysokým látkovým čelem.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely

Za zmínku jistě stojí odkládací plocha, nahrazující klasické noční stolky.

Pracovna je řešena podobně jako ložnice. Stůl je velice jednoduchý, pokoj by měl do budoucna sloužit jako dětský pokojíček. Stolová deska se dá jednoduše odmontovat, čímž se získá v daném prostoru více místa.

I v pracovně je uplatněn princip různě hlubokých vysokých skříní.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely

Současná pracovna by do budoucna měla sloužit jako dětský pokojíček.

V bytě je volen dekor dřeva v kombinaci s dekorem betonu, bílé a béžové barvy. Dřevodekor je laděn k dekoru na dveřích. Od developera je jediný obývací pokoj v tmavém dřevodekoru, a to na přání klienta. Veškerý nábytek byl vytvořen na míru.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely

Při dotváření bytového prostoru se nakonec koupelna doladila do neutrálních barev, tedy šedé a bílé.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely

Designéři dodali i vybavení: umyvadlo na WC a v koupelně, zrcadlo, veškeré osvětlení a také pohovku, židle a jídelní stůl. Dispozičně se zde měnil jen průchod na toaletu.

Foto: Zaki design a časopis Bydlení mezi panely

V prostoru toalety se podařilo umístit také malé umyvadlo.

Petr Hodan
Jako bytový designér navrhuji svým klientům interiér podle jejich představ a potřeb. Tím jim zvyšuji komfort bydlení i kvalitu jejich života. Vytvářím návrhy interiéru včetně designu nábytku, zajistím kompletní realizaci. Klientům poskytuji všechny služby spojené s touto tvorbou již od roku 2008. Návrhy interiérů proměním v jedinečné prostory, které zaujmou.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám