Hlavní obsah

Postel monitorující spánek dokáže pomoci i s chrápáním

Novinky, Kristýna Léblová, luh
Praha

Zdravý spánek je pro život velmi důležitý. Výrobci postelí proto neustále vymýšlejí, čím jeho kvalitu zvýšit. Jednou z novinek, která bude v Česku představena na říjnovém veletrhu For Interior v Praze, je speciální postel s matrací, která monitoruje spánek i okolní prostředí tak, aby si uživatel mohl podmínky, v nichž spí, upravit co nejlépe podle svých potřeb. Dokáže dokonce zbavit chrápání. Jiné postele svými účinky prodlužují podle výrobce i život.

Postel monitorující spánek dokáže pomoci i s chrápánímVideo: Novinky

 
Článek

Kvalitu spánku neovlivňuje pouze jeho délka, ale i mnoho dalších faktorů, jako srdeční tep, dechová frekvence, míra pohybů těla během spánku a okolní vlivy jako teplota či množství světla a hluku. To vše dokáže zpracovat a regulovat biometrická postel MagniSmartech, která kombinuje automatický polohovatelný rošt, vysokou biometrickou matraci a umí měřit různé tělesné funkce a hodnoty.

Veškerá data se přenášejí do chytrého telefonu, ve kterém si je můžete prohlédnout a porovnat.

„Zjistíte například, že máte v místnosti příliš teplo, kvůli čemuž se často obracíte a váš spánek pak není tak klidný. To znamená, že spánková regenerace není tak kvalitní, tudíž byste si měli snížit teplotu v místnosti a podobně,“ řekla Novinkám Jitka Ferešová, marketingová manažerka společnosti Magniflex, která postel vyrábí.

Foto: Novinky

Veškerá data o vašem spánku se nahrávají do chytrého telefonu.

Nasbírané údaje navíc můžete předložit svému lékaři, který je vyhodnotí a řekne vám, zda je vaše tepová frekvence v normálu, nebo zda je váš spánek celkově kvalitní.

Díky automatickému polohování postele se majitel může zbavit i nepříjemného chrápání. „Jakmile spící začne chrápat, postel vyhodnotí, že chrápe, zvedne ho jemně do zvýšené polohy, ve které přestane. Jakmile systém vyhodnotí, že už nechrápe, tak ho zase jemně posune zpátky do původní polohy,“ popsala Ferešová.

Postel dále umí nastavit polohu stavu beztíže, v níž lidské tělo velice rychle regeneruje, nebo zvýšenou polohu v nohou pro lepší krevní oběh a pro uvolnění svalů, lze také nastavit různé masáže. Součástí postele je třiceticentimetrová matrace z paměťových a studených pěn. Dvoulůžko stojí půl miliónu korun.

Voňavá postel

Zdravý spánek nabízí rovněž postel vyrobená z vysokohorské borovice limba, která roste v Alpách ve výšce nad 1600 metrů.

Foto: Novinky

Někteří výrobci postelí spoléhají na přírodní materiály více než na techniku.

Dřevo zmíněného stromu má vysoký obsah pinosylvinu, což je látka, která se ze dřeva pomalu uvolňuje a díky ní lépe spíte. Snižuje totiž tepovou frekvenci a právě tím postel podle obchodního zástupce firmy Jelínek Davida Srněnského prodlužuje život majitele.

Danou borovicovou postel bez matrace lze pořídit v základním provedení za 30 tisíc korun, v plné výbavě ji koupíte za 70 tisíc korun.

Reklama

Související články

Trendy a novinky v interiérových dveřích

Interiérové dveře se dnes chovají jako učiněný chameleon. Dokážou na sebe vzít prakticky jakoukoli podobu, anebo rovnou zmizet. Bytovým architektům i běžným...

Výběr článků

Načítám