Hlavní obsah

Originální velikonoční vazby na každý stůl

Novinky, Pavel Hruška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skořápková klasika, ať už stočená do věnců, či v podobě mističky pro rašící řeřichu je pro velikonoční dekoraci vděčná a vyplní okenní parapety naprosto efektně. Interiéru ale můžete dát i naprosto jedinečný sváteční rozměr, když třeba vyzdvihnete jemné akcenty svěžích jarních květů v poutavých variacích.

Foto: Petr Horník, Právo

Energická vůně jara

Článek

Energická vůně jara

Plnokvěté, vícekvěté a silně vonící narcisky jsou přesazené do skleněné, vajíčky pomalované misky, obsypané bílým pískem. Celek dotváří kroucená vrba, na níž jsou přilepeny skelety listů ozdobené silným hliníkovým drátem, kde střed spirály tvoří oranžový korálek.

Macešky s perletí

Ve skleněné váze jsou v bílém písku zasazené macešky (Viola Witrockiana), doplněné perletí, bažantími pírky a kroucenou vrbou.

Foto: Petr Horník, Právo

Jarní dech

Macešky v misce s pískem a peříčky na ozdobných drátcích.

Foto: Petr Horník, Právo

Paví oka na jarním slunci

V misce z dílny Lubomíra Žúbora jsou v písku vsazeny vícekvěté narcisky doplněné pavími brky a větvičkou borůvčí.

Foto: Petr Horník, Právo

Probouzející se jaro

Plnokvěté, silně vonící narcisky jsou ozdobeny svazky schnoucí trávy (Beer grass), zpevněné hliníkovým, červeným drátem a polepené bílými pírky. Skleněná miska je zdobena pískovanými motivy vajíček z dílny Lubomíra Žúbora.

Foto: Petr Horník, Právo

Svěží větřík

Ve skleněné váze jsou bílým pískem zasypané narašené cibule drobnokvětých narcisek (Tete a tete), kolem cibulí a skla je omotaný papírový provaz s „pecičkami“, v listech dotváří dynamiku a pocit pohybu větru ozdobný drát se žlutými pírky.

Foto: Petr Horník, Právo

Krása narcisů

V keramickém obalu je květináč s krásně zelenou, trávu připomínající rostlinou Helxine solleroili — štěstíčkem. V středu je zapuštěná skleněná zkumavka, v ní voda a 3 květy narcisů. Symboliku jara dotváří 3 hnízda z těstovin a položené větvičky vrby (kočičky).

Foto: Petr Horník, Právo

Vyrobeno ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám