Hlavní obsah

Volvo V70 R-Design: sportovněji vypadající kombi

Novinky, Martin Žemlička

Volvo začne pro své velké kombi nabízet optický sportovní paket, tradičně nazvaný R-Design. Tento paket, jehož součástí jsou mj. osmnáctipalcová litá kola, je k dispozici pro všechny motorizace.

Článek

Volvo nepatří zrovna mezi sportovní značky, tradiční R-Design paket je ale zajímavým rozšířením nabídky. Nejde tady o vylepšení jízdních vlastností nebo zvýšení výkonu motoru či brzd, cílem je sportovnější exteriér a luxusnější vnitřek vozu. Zajímavostí je, že paket R-Design je k dispozici pro všechny motorizace, tedy klidně i pro naftovou šestnáctistovku s výkonem pouhých 109 koní.

Výhradně červená karoserie je prakticky stejná jako u běžné V70. Při pozorném porovnání je vidět chromování na přední masce, zpětná zrcátka jsou šedá (ukazatele směru jsou z LED diod). Speciálně pro tuto edici jsou k dispozici pětipaprsková osmnáctipalcová litá kola. Vzadu jsou dvě leštěné koncovky výfuku.

Uvnitř vozu najdete černé kožené čalounění, kožená je i manžeta řadicí páky. Černé jsou i podlahové koberce s kontrastními švy.

Cena za výbavový stupeň R-Design začíná v Česku na 1 030 000 korunách za verzi s benzínovým motorem o výkonu 180 koní. Cena za naftovou šestnáctistovku zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám