Hlavní obsah

První tuning Ferrari F12 Berlinetty zvedl výkon na 763 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá firma Novitec prostřednictvím své divize Rosso přináší na trh vůbec první tuningový paket pro nejnovější model z Maranella. Ferrari F12 Berlinetta dostalo snížené pružiny, jiná kola, dvanáctiválec má o 23 koní vyšší výkon.

Foto: Novitec Rosso

Ferrari F12 Berlinetta - úprava Novitec Rosso

Článek

Výkon dvanáctiválcového motoru se o mnoho nevýšil. Z původních 740 koní je nyní díky přeprogramování řídící jednotky 763 k (561,5 kW). Točivý moment také o mnoho nevzrostl – ze 690 Nm je to nyní 703 Nm při 6300 otáčkách. Mírně se zvýšila i nejvyšší rychlost, a to konkrétně o 5 km/h na současných 345 km/h.

Mezi další úpravy patří nová 21palcová kola vpředu a vzadu ještě o palec větší s vysokorychlostními pneumatikami Pirelli. Šířka pneumatik vzadu je 335 mm. Dokoupit lze i jiné pružiny, které sníží světlou výšku o 40 mm blíže k silnici.

Foto: Novitec Rosso

Ferrari F12 Berlinetta - úprava Novitec Rosso

Dočkají se i zájemci o hlučnější výfuk; tlačítkem na přístrojové desce se otevírá klapka ve výfukovém systému, která zajistí ještě říznější akustický projev.

Další úpravy pro F12 Berlinettu, které budou zahrnovat větší zvýšení výkonu motoru a nové aerodynamické prvky, se podle Novitecu již vyvíjejí.

Foto: Novitec Rosso

Ferrari F12 Berlinetta - úprava Novitec Rosso

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám