Hlavní obsah

Pick up za 18 milionů. Brabus ukázal upravený Mercedes G

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilový úpravce Brabus, který se specializuje na značku Mercedes-Benz, představil extrémní pick-up 800 XLP Superblack. Jedná se o vylepšený model 800 Adventure XLP uvedený před dvěma lety.

Foto: Brabus

Brabus Adventure 800 XLP Superblack

Článek

Pick-up ani model „na druhou”, tedy v terminologii Mercedesu na portálových nápravách, v akuální generaci třída G zatím nenabízí, volné pole působnosti tak mají úpravci.

Transformace z obyčejného off-roadu Mercedes-Benz třídy G na pick-up se znovu ujal Brabus. Ikonický úpravce se rozhodl zachovat kompletní pětimístnou kabinu se čtyřmi dveřmi, a proto muselo dojít k prodloužení rozvoru a zadního nakládacího prostoru.

Test Mercedesu G 500: Nesmyslně dokonalý, pozérsky účelný

AutoMoto

Délka celého vozu se tak prodloužila na 5,31 metru. Úpravce se rozhodl přidat i výrazný bodykit s částmi z uhlíku, přední naviják, přídavné LED diody, rezervu či 22palcová kola Monoblock HD.

Úpravy ovšem najdeme prakticky na každé části auta. Brabus pro pick-up upravil třeba i odpružení a stejně jako u modelu Adventure zvolil přední i zadní portálovou nápravu, díky čemuž má vůz masivní světlou výšku 488 mm. Řidič má k dispozici také systém Brabus Ride Cotrol, který je plně ovladatelný a upravuje právě odpružení.

Foto: Brabus

Brabus Adventure 800 XLP Superblack

Pod kapotou auta se nachází 4litrový, dvakrát přeplňovaný osmiválcový motor do V, který autu nabízí výkon 800 koňských sil a točivý moment 1000 Nm. Na kola výkon přenáší devítistupňová automatická převodovka a celý pohonný systém je schopen obří pick-up z 0 na 100 km/h rozhýbat za 4,8 sekundy. Maximální rychlost je pak elektronicky omezena na 210 km/h.

Elektrický Smart od Brabusu je na pohled sebevědomější než ve skutečnosti

Tuning

V kabině auta najdeme interiér s přízviskem „Brabus Masterpiece“ vyvedený v černé barvě. K výrobě byla použita jen ta nejvýběrovější kůže, kterou jsou potažena sedadla, vnitřky dveří i prostory na nohy. Kůže se v kabině kombinuje s uhlíkovým vláknem a černým obložením a nechybí ani tradiční plaketa Brabus.

Foto: Brabus

Brabus Adventure 800 XLP Superblack

Možná nejvíce šokujícím údajem je cena vozu. V současné době je totiž na prodej jen velice málo exemplářů a ten, který vidíme na snímcích, má najeto 1000 kilometrů a stojí neuvěřitelných 824 tisíc dolarů, v přepočtu téměř 18 milionů korun. Pokud by měli ale zákazníci zájem o personalizovaný kus, Brabus je schopen jej vytvořit za 6 až 12 měsíců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám