Hlavní obsah

Novitec Alfa Romeo GT X-Supero: Lahůdka

Novinky,

Oranžová střela, mechanický pomeranč, italská zmrzlina... To všechno jsou přirovnání do titulku, která se tam ovšem nevešla. Tohle auto má mnoho superlativů, které by se mohly shrnout do jednoho - lahůdka. Aby taky ne - je fešácká a přitom pořádně silná.

Článek

X-auta u Novitecu jsou už tradicí: Seicento Seibi, Punto X-one a Stilo X-treme jsou všechno jména parádních úprav této tuningové formy. GT X-Supero je tedy dalším pokračováním a přiznejme si to otevřeně, tohle je teprve ten krásný pravý tuning.

Základem je Alfa Romeo GT 3.2 V6, která má v sériové podobě 176 kW. Jenže Novitec téhle oranžové krásce kompresor Rotrex s mezichladičem stlačeného vzduchu, který vyhnal výkon o sto koníků nahoru. Teď se může vůz chlubit 248 kW při 6150 ot./min a točivým momentem 389 N.m při 4950 ot./min. Supero tak zvládne sprint na stovku s pevným startem za 5,4 s a maximální rychlost je 269 km/h.

Samozřejmě, že bylo potřeba také změnit další komponenty motoru, jako je elektronika, přidat chladič oleje a  vyměnit písty. Podvozek dostal stavitelné pružení, které snižuje světlou výšku vozu v rozmezí 35-75 mm a také nová kola 215/35 R19 s pneumatikami Pirelli. Samozřejmostí je také úprava vzhledu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vizuální posilovna Nissanu 350Z

Nissan 350Z je jedním z nejpovedenějších sportovních vozů dneška (alespoň podle našeho mínění). Firma Xeigen se na něj zaměřila a připravila velmi zajímavý...

Breytonova trojková řada

Řada E90 od BMW se stává terčem mnohých úpravců. Jednou z nich je i německá firma Breyton. Ta je známá velmi slušným nárůstem výkonů motorů u svých výtvorů...

Výběr článků

Načítám