Hlavní obsah

Mercedes a McLaren představí exkluzivní a superrychlý Roadster 722 S

Novinky, maž

Škoda Octavia Volkswagen Combi 2,0 TDI PD. To zní divně, že? Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S je automobil s podivným názvem, ale skvělými výkony a puncem exkluzivity. V Paříži se představí verze s otevřenou střechou.

Článek

Prozatím poslední Mercedes, vyvinutý ve spolupráci s McLarenem, vznikne v pouhých 150 exemplářích. Benzínový, kompresorem přeplňovaný 5,5 litrový osmiválec si jako obvykle vzala do parády tuningová divize AMG a výsledkem je o trochu vyšší výkon než u standardního SLR. Finální výkon má hodnoty 650 koní a 820 Nm točivého momentu.

:. Novinka se začátkem října představí na pařížském autosalonu. Foto: M-B

Z klidu na stokilometrovou rychlost zrychlí Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S za 3,7 vteřiny, dvoustovkou dovede uhánět po uplynutí pouhých 10,6 vteřin. Maximální rychlost je na otevřené auto značně předimenzovaná - údajně dovede popisovaný model SLR uhánět až rychlostí 335 km/h.

:. Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S odveze dva cestující. Foto: M-B

Oproti běžnému SLR je verze 722 S, která svým názvem odkazuje na závod slavného britského závodníka Stirlinga Mosse z roku 1955, o 10 mm snížená. Cena nového Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S, který se začne prodávat začátkem příštího roku, prozatím není známa. Jisté je, že méně než deset miliónů to určitě nebude.

:. Číslice 722 okazuje na startovací číslo závodníka Stirlinga Moose v závodě Millie Miglia. Foto: M-B

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám