Hlavní obsah

Memminger Roadster 2.7: klasický Brouk s výkonem Porsche

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá firma Memminger se od začátku devadesátých let zaměřuje na opravy starých VW Beetle, těch původních z první generace. Kromě restaurování starých aut by se v budoucnu mohla objevit i limitovaná edice výrazně upraveného Brouka s motorem uprostřed a parametry tehdejšího Porsche 356 (předchůdce slavné řady 911).

Foto: Memminger

Memminger Roadster 2.7 (2018)

Článek

Porsche a Brouk mají společný technický základ i některé designové prvky, a třeba podle Jeremyho Clarksona je 911 jen rozšlápnutou verzí klasického modelu Beetle. Německá firma Memminger představila zatím pouze digitální studii, která spojuje oba ikonické modely. Vzhledem jde o klasický Beetle neboli Volkswagen Typ 1, motor je ovšem umístěn nikoli vzadu, nýbrž hned za sedačkami, a tedy uprostřed.

Proti originálu z konce čtyřicátých let je nový model o trochu delší, s rozvorem prodlouženým na 2444 mm (z původních 2420 mm). Hmotnost by se podle tvůrců měla vejít do velmi zajímavých 800 kilogramů. Zajímavostí je, že brzdy pocházejí z prvních Porsche 911. Kola mají průměr osmnáct palců, převodovka je výhradně manuální, pětistupňová.

Foto: Memminger

Memminger Roadster 2.7 (2018)

Foto: Memminger

Memminger Roadster 2.7 (2018)

Vzduchem chlazený čtyřválec o objemu 2717 ccm nabídne nejvyšší výkon 155 kW (210 k) a točivý moment 247 Nm. Což není nikterak přehnané a vE dnešní době, kdy sportovní auta běžně mají 500 i více koní, velice osvěžující. Nepochybujeme totiž o tom, že tohle lehké sportovní auto s motorem uprostřed a poháněnou zadní nápravou by jezdilo skvěle. A další dobrá zpráva: uvnitř nenajdete žádný displej, nic takového, jen klasický analogový rychloměr a otáčkoměr.

Foto: Memminger

Memminger Roadster 2.7 (2018)

Firma nyní sonduje zájem zákazníků – pokud by byl dostatečný, za blíže nespecifikovanou sumu by ráda vytvořila nejvýše 20 kusů výše popsaného modelu. Byla by škoda, kdyby nakonec zůstalo jen u digitálních fotografií, co říkáte?

Foto: Memminger

Memminger Roadster 2.7 (2018)

Foto: Memminger

Memminger Roadster 2.7 (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám