Hlavní obsah

Lamborghini Gallardo pod rukou profesionála

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo chce Lamborghini a přitom mu nestačí, ten se může obrátit na několik úpravců. Ti mu za příslušnou peněžní částku udělají, co mu na očích vidí. Třeba takový Hamann. Ten vzal "malé" Gallardo, přidal mu karbonové prvky a dalších 22 kW výkonu. Prostě lehký tuning.

Článek

Vylepšit Lamborghini není tak obtížné. Prostě vezmete ty nejlepší materiály (v našem případě uhlíkový kompozit, titan a hliník), vymodelujete z něj několik křidélek, difuzorů a spojlerů a všechno to přiděláte na "babylambo".

Hamann postupoval přesně podle tohoto předpisu. Vpředu vytvořil nový kus spoileru, který  je zespoda připevněn na původní. Jeho výhodou je plné nastavení, takže lze upravit přítlak na přední kola podle potřeby. Také vzadu je nové křídlo, ale ještě víc práce jistě dělá difuzor. Ten lemují dva páry chromovaných koncovek výfuků o průměrech 76 mm.

Jenže nejen koncovky jsou nové. Celé výfukové potrubí bylo pořádně naladěno. Díky tomu a díky zvýšenému průchodu katalyzátorů (+ samozřejmě přeprogramování řídicí jednotky) se zvedl výkon o 22 kW a 40 N.m, má nyní tedy 404 kW. Maximální rychlost se zvedla o 6 km/h na 320 km/h.

Jelikož Gallardo nemá sériově nahoru výklopné dveře a mnohým majitelům to připadá nespravedlivé, připravil Hamann systém na toto "countachovské" vyklápění, jen bez jakéhokoliv viditelného otevíracího mechanismu.

Zvýšený výkon potřebuje lepší brzdy - vpředu pod osmipístkovými třmeny se tak žhaví kotouče o průměru 380 mm, vzadu pak 360 mm kotouč svírá pístků šest. Nová jsou také kola s pneumatikami 235/30 ZR 20 vpředu resp. 325/25 ZR 20 vzadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Pekelné Polo s třístovkou koní

Německá tuningová firma B&B se specializuje na úpravy vozů z koncernu VW. Nebojí se ani Škody Octavia, ale jejím hlavním zájmem jsou Audi a Volkswagen. A právě...

Brabus SV12 Biturbo Roadster: Všichni z cesty

Mercedes-Benz SL je parádní auto, které už má ale svoje roky. Všichni tuneři zabývající se touto značkou již svůj um na něm předvedli, takže o to překvapivější...

Heico a Volvo C70: doplňky pro elegána

Volvo C70 je hodně elegantní kabriolet. Není potřeba moc na něm měnit, ale mnozí majitelé se přece jen chtějí odlišovat. Těm nabízí tradiční úpravce švédské...

Výběr článků

Načítám