Hlavní obsah

GWA Ciento Once: retro Mercedes přichází po 40 letech

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Texaská firma GWA vytvořila prototyp sportovního mercedesu ze sedmdesátých let. Automobil odkazující na Mercedes-Benz C111 dostal název Ciento Once.

Článek

Texaskou firmu GWA, která upravuje Mercedesy, vlastní designér Arturo Alonso. A v případě konceptu Ciento Once si vytyčil velký cíl: vytvořit automobil zjevně odkazující na Mercedes-Benz C111 ze sedmdesátých let, který existoval pouze coby prototyp a do výroby se nikdy nedostal. Technickou zajímavostí bylo, že vůz používal Wankelův motor.

Velmi pohledná a zároveň aerodynamická karoserie je z hliníku a vyrábí se ručně. Celkový výtečný dojem dotvářejí originální dvacetipalcová litá kola vzadu a devatenáctipalcová vepředu. Brzdy jsou použity z modelu S55, výfuková soustava je speciálně naladěná, lze tedy očekávat velmi sportovní akustický projev.

Ciento Once používá techniku současných mercedesů, například logo na volantu má trojcípou hvězdu. Motor je klasický benzínový dvanáctiválec s výkonem 414 koní (304 kW), spojený se šestistupňovou manuální (!) převodovkou.

Vzhledem k hmotnosti pouhých 1400 kilogramů bude Ciento Once velmi rychlým dopravním prostředkem. Výkony zatím výrobce nezveřejnil, maximální rychlost by se ale bez problémů měla dostat k 300 km/h.

Cena zatím nebyla oznámena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám