Hlavní obsah

Ford na tuningové výstavě SEMA

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět nadchází čas, kdy se v sejdou všichni američtí fanoušci tuningu. Výstava SEMA ukáže na stánku amerického gigantu Ford několik vozů, které pro něj upravily tři tuningové firmy: 3dCarbon, H&R Special Springs a MRT.

Článek

Všechny upravené vozy by mohl být vzorem pro evropské úpravce. Jejich decentní vnější styling nemá nic společného s filmem Fast and Furious, ale dokazuje, že i z mála lze dostat hodně. Snad jen Ford Fusion MRT je poněkud dynamičtější, než sériový model, ale i tak vypadá decentně. Vůz dostal novou přední kapotu se dvěma nasávacími otvory pro nově instalovaný kompresor Garret, který dopuje třílitrový šestiválec. Samozřejmostí je upravený podvozek a efektní dvacetipalcová kola Black Chrome, která mají barvu stejnou jako kryt světlometů a skla vozu.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte na skutečnou velikost

Dalším upraveným kusem je sedan Lincoln MKZ od 3dCarbon. Vůz s "Evropským paketem" má sníženou světlost, speciální lak od firmy DuPont, snížený přední a zadní nárazník, zatmavená okna a kovaná kola. I s tak málo úpravami dokáže být vůz opravdu efektní.

Další dva tunerské počiny si vzaly za cíl nový Ford Edge. Tento nový fordův crossover upravila jak firma 3dCarbon, tak i HR Special Springs. Každá na to šla z jiného konce. Zatímco první jen lehce vyhladila přední a zadní nárazník, prahy a vsadila za přední kola výdechy z motoru, u HR prošel vůz dramatičtější změnou. Přední nárazník je spíš ve stylu terénních vozů, i když je extrémně nízko nad zemí. K velkým dvaadvacetipalcovým černým kolům (pneumatiky o rozměrech 305/35WR22 !) ladí i oranžovo-černé lakování. Interiér je pak kompletně "vytapetován" pravou kůží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám