Hlavní obsah

Abarth uvedl dva ostré Fiaty: 500C a Punto Evo

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostré verze modelů 500C a Punto Evo vyvinula společně s Fiatem jeho dvorní tuningová firma Abarth. Mezi hlavní změny patří sportovnější vzhled, elektronická náhražka samosvorného diferenciálu a mírně zvýšené výkony motorů.

Článek

Obě verze mají pozměněnou přední masku – současné ostřejší tvary působí sportovněji a odkazují na závodní vozy Abarth. Vybírat lze i z různých barevných polepení boků vozidel, kol, střechy, kapoty a zpětných zrcátek. Červené Punto Evo s černými zrcátky a polepy vypadá zajímavě stejně jako upravený Fiat 500C – černo-bílé provedení zaujme na první pohled.

Standardem jsou 17palcová kola obutá do pneumatik s rozměrem 215/45 R17. Abarth do svých vozů montuje i elektronickou náhražku samosvorného diferenciálu (podobnou má i Fabia RS). Obě vozidla mají poháněnou přední nápravu.

Pod kapotou Abarth Punta Evo je benzínová čtrnáctistovka přeplňovaná turbodmychadlem. Výsledkem je 162 koní a točivý moment 250 Nm.

Fiat 500C v úpravě Abarth pohání také čtrnáctistovka, v „pětistovce“ má výkon 140 koní a 206 Nm točivého momentu. Ceny nových modelů zatím Abarth nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám