Hlavní obsah

Leon Cupra posílil, nově má 290 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat pro svůj jízdně nejpovedenější model Leon Cupra připravil novou edici, přidávající 10 koní navíc. Nejvýkonnější verze tak poskytuje 213 kW/290 k. V České republice bude možné tento model objednávat od konce září.

Foto: Seat

Seat Leon Cupra 290

Článek

Je to zajímavé porovnání. Škoda Octavia RS dostala 10 koní navíc, stejně jako Seat Leon Cupra. V případě španělského ostrého hatchbacku ale celkový výkon dvoulitrového TSI motoru vyskočil na 290 koní, zatímco mladoboleslavské provedení Octavie RS (Rally Sport) může oficiálně počítat jenom s výkonem 230 koní.

Kromě vyššího výkonu dostalo nejostřejší provedení Leonu Cupra hlučnější výfukovou soustavu a uzávěrku diferenciálu přední nápravy („samosvor” má i nová Octavia RS 230).

Foto: Seat

Seat Leon Cupra 290

Zrychlení na 100 km/h je otázkou 5,7 sekundy v případě DSG, nebo 5,8 s v případě verze s přímo řazenou manuální převodovkou. V obou případech jde o 0,1 s lepší výkon než v případě „jen” 280koňové verze. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena při 250 km/h, a to u všech čtyř nabízených provedení.

Prodej bude zahájen koncem září, výše příplatku zatím nebyla oznámena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám