Hlavní obsah

Volvo začalo v Česku nabízet tuning od Polestaru

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení Volva začalo ve své síti autorizovaných dealerů nabízet tuningové produkty od Polestaru. Jde zejména o softwarové zvyšování výkonu motoru (chiptuning).

Foto: Volvo

Upravené Volvo s decentním znáčkem Polestar.

Článek

Polestar je oficiálním partnerem Volva od roku 1996; připravuje mu auta na závody. Nyní lze tuningové výrobky Polestaru koupit oficiálně i v Česku. Jde zejména o přeprogramování řídící jednotky motoru, což je činnost, které se věnují i mnohé externí firmy (za všechny třeba BSR).

Výhodou Polestaru je kromě profesionality také nepropadnutí záruky (byť je složité to dokázat a většina chiptuningových firem umí vrátit tovární nastavení do původního stavu).

A co se konkrétního nabízí? Zvýšení výkonu je možné u následujících modelů s motory T6 nebo D5 - S60/V60, XC60, V70/XC70 a S80 vybavené motory T6 nebo D5. Benzínový motor T6 po úpravách disponuje výkonem 329 koní a točivým momentem 480 Nm. Mimochodem, jde o nejvýkonnější automobilkou schválený motor v sériovém autě.

V případě naftového motoru D5 má parametr nejvyššího výkonu hodnotu 230 koní, točivý moment je pak 470 Nm. V nabídce Volva nenajdete výkonnější sériový naftový motor. Doporučená cena za tento chiptuning je u obou motorů stejná - 25 990 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám