Hlavní obsah

Lexus GS dostane vrcholný osmiválec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vidlicový osmiválec, dnes pracující pouze v největším modelu LS 460, bude nasazen i do menšího sourozence GS. Tato novinka bude zároveň s malým faceliftem GS představena na frankfurtském autosalonu.

Článek

Vidlicový osmiválec je jedním z nejlepších, se kterými jsme kdy měli možnost se při testování setkat. Tak neuvěřitelně kultivovaný agregát nemá ani Mercedes. Nyní se motor dostane i do menší řady GS, kde také získá označení 460.

Vidlicový osmiválec o objemu 4,6 l zde bude mít maximální výkon 255 kW (v LS460 280 kW) při 6400 ot./min a točivý moment 459 N.m při 4100 ot./min. Maximální rychlost vozu by měla být 240 km/h a zrychlení z 0 na 96 km/h zvládne GS 460 za 5,4 s.

To však není vše. Již nyní se vyvíjí nový supersport LF-A, jenž by měl dodat do motorové palety lexusu i jeden desetiválec. Podle neověřených informací se tento pětilitr dostane i do modelu GS, kde ho povýší na sportovní verzi GS-F.

:. Lexus LF-A (Foto: Lexus. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Vůz by měl i díky již ohlášené nové osmistupňové převodovce s extrémně krátkými časy řazení a možností přehazování stupňů pádly pod volantem být konkurentem takových modelů, jako je BMW M5, Mercedes-Benz E63 AMG nebo Audi RS6. Aby také ne, když točivý moment na převodovku bude "ládovat" agregát, který bude mít pravděpodobně základ ve formulovém motoru, který používá značka na závodních tratích.

Reklama

Související témata:

Související články

Trhač asfaltu - Lexus LF-A

Prozatím jen studii supersportovního dvoumístného automobilu LF-A představila na detroitském autosalónu automobilka Lexus. Vůz na první pohled nenechá nikoho...

Toyota bude mít sporťák v roce 2008

Toyota tajně chystá výrobu nového sportovního vozu, který je na bázi konceptu Lexus LF-A. Tento luxusní model s velkým výkonem by měl být uveden...

Test Lexusu IS 220d: vyšší kategorie

Lexus je prestižní značkou japonské Toyoty. Luxusní automobily měly však dosud pouze zážehové motory. U řady IS ale tento zastaralý zvyk odpadl. Nejmenší model...

Výběr článků

Načítám