Hlavní obsah

Ford Verve: tohle je ta nová Fiesta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fordu nezbylo nic jiného, než jít s pravdou ven. Informace na internetových serverech a fotografie prvních náčrtů v časopisu Auto Express o novém Fordu Fiesta vynutili na Fordu vydat oficiální tiskovou zprávu. Koncept se sice bude jmenovat Verve, ale mnoho prvků do fiesty přejde.

Článek

Podle vyjádření Fordu, tak koncept Verve se stane prvním vozem, který bude "v novém designovém směru, jímž se budou ubírat globální malé vozy Modrého oválu."

Prezident a generální ředitel Ford of Europe John Fleming řekl, že "Koncept Verve představujeme ve Frankfurtu, abychom poznali, jak na něj bude veřejnost reagovat." Podle nás se asi nebude nijak vzpouzet, kdyby takhle měla vypadat nová fiesta.

:. Vůz má něco z kinetického designu, něco z nové linie tvarů.

Je pravda, že do sériové podoby se asi neprotlačí absence B-sloupků,  a panoramatické střešní okno je také ještě ve hvězdách, ale kdyby zůstal globální tvar, nezlobili bychom se. To osmnáctipalcová kola jsou sice opravdu efektní a vypadají na voze skvěle, ale do rodinného hatchbacku rozhodně nepatří.

Takže si koncept pořádně prohlédněte (nechali jsme některé fotografie po rozkliknutí na větším formátu) a zhodnoťte, jak by se vám taková nová fiesta líbila?

Následující fotografie je po rozkliknutí v rozlišení 1280 x 1024 px.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Kuga: další crossover do nabídky

Nabídka vozidel SUV a crossover se stále rozrůstá. Zatímco před deseti lety bychom na spočítání potřebovali dvě ruce, dnes už si musíme dělat čárky na hodně...

Ford na autosalonu představí i novou Fiestu

Frankfurtský autosalon je na spadnutí a novinek přibývá jako hub po dešti. Automobilka Ford zatím pečlivě tají, co všechno se na jejím stánku objeví,...

Výběr článků

Načítám