Hlavní obsah

Značku Hummer chtějí od GM arabští investoři

– DUBAJ
Novinky, ČTK, maž

O značku Hummer, která patří americké automobilce General Motors (GM), mají zájem dva investoři z Perského zálivu. V rozhovoru s agenturou Reuters to v úterý řekl šéf General Motors pro oblast Blízkého východu Terry Johnsson.

Článek

Generální ředitel GM Rick Wagoner minulý týden řekl, že automobilka už chystá prodejní dokumenty ke značce Hummer a už se jí předběžně přihlásilo několik zájemců. General Motors nyní doufá, že z nich vybere někoho, s kým povede seriózní jednání o prodeji.

"Zdá se, že se nám přihlásili dva různí investoři, kteří projevili zájem. Nevím ale, jak to pokračuje dál," řekl Johnsson.

Analytici nicméně podotýkají, že prodej značky Hummer, která staví na designu a image velkého off-roadu, nebude pro General Motors jednoduchý.

GM se nyní potýká s prudkým poklesem prodeje automobilů, a proto chce do příštího roku získat až čtyři miliardy dolarů (přes 66 miliard Kč). Chystá se proto k prodeji části majetku.

Základ ve vojenských speciálech

Vzorem pro model Hummer se stala vojenská vozidla Humvee, která byla v roce 1991 nasazena ve válce v Perském zálivu. Když se první Hummer H1 Alpha objevily na trhu, byla cena pohonných hmot asi poloviční, než je teď.

Automobilce General Motors do konce července v USA klesl prodej asi o 18 procent a analytici se obávají, že firma bude dál značně ztrácet na provozních nákladech. S podobnými problémy se ale potýkají i další výrobci automobilů z takzvané Velké trojky z Detroitu. Vedle GM je to ještě Ford a Chrysler.

Reklama

Související témata:

Související články

Temný Hummer H3 pro Evropu

Až někdy potkáte na ulici něco hodně tmavého, tak se zajímejte o to, zda se náhodou nejedná o speciální sérii Hummer H3 Black Edition. Tohle auto totiž...

Hummer H3T: silácký pickup

Už za měsíc se představí nový model Hummer H3T. Tohle auto konečně vyslyšelo požadavky zákazníků a nabídne jim i velkou ložnou plochu i při obsazení pěti...

Výběr článků

Načítám