Hlavní obsah

Zemanův superb míří do Národního technického muzea

Škoda Auto předala do sbírek Národního technického muzea v Praze dosavadní oficiální vůz hlavy českého státu. Ve flotile pro prezidenta Miloše Zemana byla konkrétní Škoda Superb od roku 2019.

Foto: Škoda Auto

Zemanův superb byl předán do sbírek Národního technického muzea.

Článek

Do Národního technického muzea míří prezidentský superb, který byl vybaven takzvaně „až po strop”. Jedná se o provedení Laurin & Klement černé barvy se zážehovým motorem 2,0 TSI o výkonu 206 kW a pohonem všech kol.

Rychetského audi míří do Národního technického muzea

AutoMoto

Konkrétní kus měl prezident k dispozici od roku 2019. Superb třetí generace v jiných exemplářích využíval již od roku 2015, kdy obdržel první sériově vyrobený kus. Superb je tradičním vozem českých prezidentů od roku 2003.

Nový kus doplňuje kolekci prezidentských vozů, k níž patří mimo jiné reprezentační automobil prvního prezidenta Československé republiky, T. G. Masaryka.

Součástí sbírek Národního technického muzea je nově Škoda Enyaq

AutoMoto

„Vozy Škoda v Národním technickém muzeu ukazují, že naše společnost je pevně propojena s moderní českou historií. Automobil Laurin & Klement Voiturette B darovaný Václavem Klementem je jedním z prvních automobilů z Mladé Boleslavi. První v Česku vyrobený Enyaq iV je zde k vidění od loňského září. Těší mne, že jsme mohli muzeu předat vůz superb, který donedávna využíval český prezident,” uvedl Michael Oeljeklaus, člen představenstva Škody Auto.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám