Hlavní obsah

Závodní Seat Leon si v nové generaci můžete objednat dříve než sériovou verzi

Úplně poprvé si mohou ti nejnáročnější zákazníci, tedy závodní týmy a závodníci samotní, předem objednat od španělské automobilky Seat nový speciál Cupra Leon TCR. Zvláštní je, že se tak děje v době, kdy ještě nebyl nový model představen.

Foto: Cupra Racing

Cupra Leon TCR

Článek

Nejnovější Cupra Leon TCR si mohou závodní týmy předobjednávat na speciálních internetových stránkách už nyní, ale auto samotné spatří až v dubnu 2020, kdy jim bude slavnostně předáno v hlavním sídle automobilky. Seat tak činí úplně poprvé.

Seat poutá na nový Leon, bude si hrát se světlem

AutoMoto

Závodní novinka bude podle španělského výrobce vycházet z brzy představeného standardního modelu Leon, konkrétně jeho nejsilnější verzi Cupra, ale samozřejmě toho jinak příliš mnoho společného mít nebudou.

Auto bude dle regulí FIA TCR, plně geometricky nastavitelné, vyrobeno má být z lehkých materiálů a nebudou chybět ani speciální aerodynamické úpravy, a to vše doplněno o dvoulitrový motor s turbodmychadlem.

Seat poprvé ukazuje nový Leon, komunikuje se semafory

AutoMoto

Co se Leonu sériového týče, Seat ho ještě světu neukázal. Premiéra jednoho z nejprodávanějších modelů v historii značky je naplánovaná na 28. ledna.

Reklama

Související témata:

Související články

Seat představil elektromotorku s dojezdem 115 km

Seat nebude vyrábět a prodávat jen automobily. V rámci své elektromobility nabízí i elektrické koloběžky a nově také skútr. Postupně se tak rozšíří její záběr...

Výběr článků

Načítám