Hlavní obsah

Závodní Fabia R5 jezdila v centru Prahy jako taxi

Novinky, maž

Vidět v pohybu závodní rally automobil mimo rychlostní zkoušky je vždy nevšední zážitek. Mistr ČR v rally Jan Kopecký ve své Fabii R5 v sobotu 16. prosince celý den vozil náhodné kolemjdoucí po Praze - na den se z jeho soutěžního speciálu stal vůz taxislužby.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R5 coby stylizovaný taxi vůz

Článek

Bílo-zelená soutěžní Fabia R5 se stala netradičním zpestřením předvánoční metropole. Jan Kopecký až do deváté hodiny večerní vozil zájemce z řad široké veřejnosti na Letné (kde si cestující užili efektní piruety) a v centru Prahy (Rudolfinum, Dlouhá, Pařížská, Staroměstské náměstí).

Škoda Motorsport během jízd natáčela videoklip, který se na tuzemských oficiálních stránkách automobilky objeví třiadvacátého prosince.

Cílem bylo netradičně oslavit zisk titulu v kategorii WRC 2 a celkem 14 národních titulů. V rámci oslav Škoda představila limitovanou edici civilní fabie, do prodeje po celé Evropě půjde jenom 1300 kusů. [celá zpráva]

Škoda Fabia R5Video: Novinky

V případě soutěžní Fabie R5 jsou poháněna všechna čtyři kola, přeplňovaný čtyřválec má zdvihový objem 1620 ccm a nabízí 205 kW (279 k), točivý moment vrcholí hodnotou 420 newton metrů. Převodovka je pětistupňová, sekvenční s možností manuálního řazení.

Šest deci na ujetý kilometr

Speciální palivová nádrž pojme 82,5 litru, auto v závodním tempu spotřebuje 0,6 litru vysokooktanového benzínu na jeden ujetý kilometr, spotřeba tedy dosahuje 60 litrů na 100 km. Brzdové kotouče mají v „asfaltovém nastavení” průměr 355 mm. Na asfalt se používají osmnáctipalcová kola s pneumatikami Michelin.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R5

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R5

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R5

Reklama

Výběr článků

Načítám