Hlavní obsah

Závodní auto má dieselovou turbínu a šest elektromotorů

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Ženevě se právě představuje neuvěřitelné auto, které se jmenuje Techrules Ren RS. Jde hlavně o jeho ďábelskou pohonnou jednotku a výkon 1287 koní (960 kilowatt).

Foto: Techrules 4x

Techrules Ren RS

Článek

Čínská firma Techrules představila svůj vůz s turbínou spalující naftu a šesti elektromotory už minulý rok, také na autosalonu v Ženevě. Rok se s rokem sešel a je tu opět tahle firma a s ní novinka. Verze Ren RS, která je jednomístná a je určena na závody.

Foto: Techrules

Techrules Ren pro silnice

Foto: Techrules

Techrules Ren RS

Pohonná jednotka je stejná. Jde tu o turbínu, která spaluje naftu, čímž vytváří elektrický proud. Tím se zásobují elektromotory, kterých není málo – je jich šest. Kompletní síla vozu je 960 kW (1287 koní) a hlavně 2340 N.m.

Automobil má pod kapotou akumulátory s kapacitou pouhých 28,4 kWh, ale energií z turbíny může dostatečně dlouho zásobovat vůz. Vždyť v sériové verzi má nádrž objem 80 litrů, což prý podle měření NEDC dá na 1170 km.

Tenhle závodní speciál pak je samozřejmě výrazně upravený. Karbonový monocoque byl vyztužen, přední část má větší vstupy vzduchu pro chlazení, vylepšenou aerodynamiku pro zvýšení přítlaku, kabinu pouze pro jednoho jezdce, velké nastavitelné zadní křídlo nebo karbon-keramické brzdy s šesti pístky ve třmenech.

Vůz prý zrychlí na stovku za méně než tři sekundy a maximální rychlost je přes 330 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám