Hlavní obsah

Zapomeňte na Renault Clio R.S. Nastupuje elektrický sporťák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault tradičně připravuje sportovní verzi modelů Clio a Mégane. Na starosti je má závodní divize RenaultSport. A jak to vypadá, další úkol bude přetěžký – elektrický sporťáček z modelu Zoe.

Foto: Renault

Renault Zoe E-Sport Concept

Článek

Elektřina je budoucnost, a to i u sportovních modelů. To víme třeba z toho, jak čínské Nio EP9 prolétlo severní smyčkou Nürburgringu a všem sporťákům, které dosud držely rekordy, vytřelo zrak. [celá zpráva]

Výhody velkého elektricky produkovaného točivého momentu jsou zřejmé – všechna síla na kolech už od nulových otáček. A to se počítá.

Zatímco auto se spalovacím motorem ještě vztekle pořvává na startu a snaží se vytočit turbodmychadlo k provozním otáčkám, elektromobil už dávno sprintuje do dálky.

Foto: Renault

Renault Zoe E-Sport Concept

Foto: Renault

Renault Zoe E-Sport Concept

A tak i Renault pravděpodobně nabídne sportovní elektromobil. Bude to Renault Zoe. Patrice Ratti, šéf divize RenaultSport pro zahraniční časopis Autocar připustil, že na něčem podobném se u nich pracuje.

Kapacity akumulátorů už jsou dostatečné, výkony motorů také. Jen jedna věc je problematická – těžké akumulátory. Nastavit k nim podvozek bude problematické. Ale Renault podvozky ladí opravdu dobře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám