Hlavní obsah

Zájemci o Mercedes-AMG One dávají kromě zálohy i otisk ruky

Když si kupujete normální auto, stačí vám peníze. AMG One ale není normální auto, má techniku příbuznou té ve formuli 1 a penězům kupci přidávají ještě otisk své ruky. Proč?

Foto: Mercedes-Benz 2x

Mercedes-AMG Project One (na snímku) je předváděcí verzí modelu AMG One.

Článek

Složit zálohu na auto, které si chcete koupit, je relativně normální. Zákazníci Mercedesu, kteří si rezervovali jeden z 275 plánovaných kusů AMG One, ovšem dávají ještě jednu věc - otisk ruky.

Neupisují se tím ďáblu ani nedávají Velkému Bratrovi jeden ze svých unikátních identifikátorů - otisk bude sloužit k tomu, aby byly zákazníkovi přesně na míru vyrobeny rukavice, uvádí video, zveřejněné v minulém týdnu.

Dozvídáme se v něm také výši zálohy na tento vůz - podle hlasu ve videu, jenž s velkou pravděpodobností patří jednomu z 275 zákazníků, jehož tvář nevidíme, je to 500 tisíc eur, tedy aktuálním kurzem 12,86 milionu korun. Cena celého auta má být zhruba 2,25 milionu eur, tedy 57,86 milionu korun.

Foto: Mercedes-Benz

V útrobách je AMG Project One dost blízko formuli 1.

Ovšem, za tolik peněz nedostanete obyčejné auto. Mercedes-AMG One má pohonné ústrojí odvozené z techniky používané ve formuli 1. Takže jeho vidlicový šestiválec má sice objem jen 1,6 litru, ale zvládá 11 tisíc otáček za minutu a dává 671 koní.

K tomu má každé přední kolo elektromotor o výkonu 161 koní a dohromady má vůz zvládnout zrychlení na 200 km/h za méně než šest vteřin. Maximální rychlost má činit více než 350 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám