Hlavní obsah

Zagato opět postavil pro Aston Martin úžasný vůz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od roku 1960 trvá spolupráce mezi anglickou automobilkou Aston Martin a italským designérem Andreou Zagatem. Pokračování spolupráce je pokaždé úžasné. Posuďte sami. Tohle je nový Aston Martin Vanquish Zagato.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato

Článek

Naposledy jste mohli vidět Zagatovo dílo pro Aston Martin v roce 2011, kdy představili vantage, jehož se nakonec vyrobilo 101 kusů. [celá zpráva]

Nový vůz je zatím jen koncept. Ale počítáme, že vážení zákazníci firmy už určitě dostali pozvánku na italskou přehlídku automobilové krásy Concorso d’Eleganza Villa d’Este, kde se bude auto představovat. A tady na soukromém večírku jim šéf značky společně s Andreou Zagatem nabídne zajímavou možnost být jedním z velmi omezeného počtu majitelů vozu.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato

Vozu, který nese typické znaky Aston Martinu. Nikdy byste si tohle auto nespletli. Je to prostě Aston se vším všudy. Jen má navíc typické znaky designérova pera. Typickou je například střecha s dvojitými boulemi, místo klasické jednoduché. Nebo ohromná maska, která tu „sériovou“ co do plochy předhání o parník. Nebo černé přední sloupky, mohutnou příď a optické těžiště posunuté výrazně vzad.

Auto je plné přesahů a odkazů na jiné vozy Aston Martinu. Třeba zrcátka byste mohli klidně zaměnit s těmi od One-77, zadní světla z Vulcanu… karoserie je kompletně celá z uhlíkového kompozitu. Je uhlazená, jak se na styl GT, který Aston Martin praktikuje, sluší a patří, ale je výrazně svalnatější, ostřejší a s prvky, které klasické vozy nemají. Třeba kruhové světelné diody v masce chladiče, povysazený difuzor ze zádi nebo ostré „křídlové“ prahy.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish Zagato

Samozřejmostí je i špičkový šestilitrový dvanáctiválec DOHC, který dostal lehké zvýšení výkonu na 442 kW (592 koní).

Kdo by chtěl vidět auto naživo, musí vyrazit na cesty tak, aby byl 21. a 22. května u jezera Como. Přehlídka automobilové elegance určitě bude úžasný zážitek.

Reklama

Výběr článků

Načítám