Hlavní obsah

Zafira jako kabriolet

Novinky, Jan Čech

Holandská firma CTS se zaměřila na velkoprostorový automobil Opel Zafira. To, co dokázala je opravdu pozoruhodné. Dokázala z MPV udělat nepravý kabriolet s pevnou skládací střechou. Jen variabilita a prostornost je trochu omezena.

Článek

Společnost CTS je známá pouze v Holandsku a v okolních zemích. U nás je tato zkratka spíš spojená s jednou řadou amerických vozů Cadillac. Přesto se tato malá firma dokázala velmi zviditelnit nedávno představeným konceptem vozu Opel Zafira se skládací střechou.

Tři díly skleněných střešních panelů se nejdříve přeloží na sebe. Zadní stěna se vyklopí, když osa otáčení je v horizontále spodní části víka. Složená střecha se následně překlopí a zasune do speciálně vytvořeného prostoru v zavazadelníku.

Zafira tím přišla o poslední řadu sedadel a zavazadlový prostor je vytvořen až na vyvýšeném stupni boxu pro střechu. Prostornost a variabilita, s níž se Zafira chlubí, se tak zcela ztratila. Nic to však nemění na tom, že toto je první úspěšný pokus vytvořit MPV-kabriolet s pevnou skládací střechou.

Představitelé CTS se vyjádřili, že případným zájemcům jsou schopni tuto úpravu na požádání udělat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám