Hlavní obsah

Z továrny na vozy Dodge Viper bude muzeum

Novinky, fra

Na Conner Avenue v Detroitu, jen kousek od slavné 8 Mile Road, stojí bývalá továrna na Dodge Viper. Její dny byly sečteny. Jenže nakonec vše nabralo jiný spád. Bude z ní muzeum koncernu FCA.

Foto: Dodge

První generace Dodge Viper, vyráběná v letech 1992 až 1995

Článek

Na konci roku 2016 vyprázdnili starou budovu Walter P. Chrysler Musea v Auburn Hills od všech vozů, doplňků, tabulí… Historické vozy tu byly uskladněny dlouho, ale po pravdě řečeno, důstojné místo to nebylo. Ostatně od roku 2012 byla tahle budova zavřena a prohlídky se zde konaly jen pár dní v roce. Teď se bude opravovat a vznikne z ní centrála pro americké Maserati.

Foto: Dodge

První generace Dodge Viper, vyráběná v letech 1992 až 1995

Ale co s těmi více než 400 modely, které byly ve sbírkách muzea? Ty se přesunou do bývalé továrny na Dodge Viper. Plocha celé továrny je přes 37 000 metrů čtverečních. Plocha samotné výstavní plochy pak je přes 7000 metrů čtverečních a na dalších 2000 metrech čtverečních budou přednáškové sály a speciální výstavní plochy pro dočasně vystavené modely.

Kdy bude muzeum otevřeno, zatím není známo. Jasné je ovšem to, že do 13. dubna probíhá velká online aukce suvenýrů, které připomínají Dodge Viper a Plymouth Prowler (další model z produkce továrny). V nabídce budou díly, upomínkové předměty, plakáty apod.

Foto: Dodge

Poslední generace Dodge Viper z roku 2016

Foto: Dodge

Poslední generace Dodge Viper z roku 2016

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám