Hlavní obsah

Z nashvillských vod vytáhli více než 40 aut

Novinky, Daniel Havlina

V okolí amerického Nashvillu, hlavního města státu Tennessee, našli dobrovolníci z řad profesionálních i amatérských potápěčů více než 40 potopených vraků aut, které později vyzvedli zpět na souš.

Foto: Profimedia.cz

Vrak v Nashvillu (ilustrační foto)

Článek

K akci, která je financována výhradně ze sponzorských darů, došlo v Nashvillu během minulého týdne. Někteří lidé v USA vidí hlavní město Tennessee jako takzvané Music City, ale jedno z tradičních míst v USA má i svoji stinnou stránku. Každý rok tu při autonehodách zmizí pod hladinou několik vozidel.

Opuštěný tank u dálnice zaměstnal policii v Nebrasce

AutoMoto

Potápěči během akce nejprve nalezli, a posléze vytáhli na břeh více než 40 vozidel. Informoval o tom John Cooper, starosta pro oblast Nashville. „Práce týmu Adventures With Purpose po celé této zemi je velmi důležitá, čistí vodní cesty a pomáhají hledat rodinám jejich chybějící blízké,“ napsal Cooper na svůj twitterový účet.

Podle jeho informací leželo na dnech vodních toků, řeky Cumberland nebo v jezeře Percy Priest více než 40 vozidel v různém stavu nabourání, koroze či zdemolování. Není známo, v kolika vozidlech nalezli potápěči ostatky obětí dopravních nehod nebo jiných tragických událostí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám