Hlavní obsah

Vývojový prototyp indického SUV shořel při testovacích jízdách

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maskovaný vývojový prototyp SUV od indické Mahindry shořel při testovacích jízdách na domácí půdě. Podle svědků se kouř linul nejprve z motorového prostoru. Společně s vozem může automobilka ztratit i cenné informace z testování.

Foto: Mahindra

Mahindra Scorpio aktuální generace

Článek

Horké chvilky potkaly testovacího jezdce Mahindry v Indii. Internetem putuje video, na kterém prototyp nového SUV hoří jako sirka. Podle informací webu Autoportal vůz začal hořet zpod kapoty, na což šofér zareagoval odstavením auta ke krajnici. Vše se obešlo bez zranění.

Po Praze jezdí maskovaný Mercedes třídy S v nové generaci

AutoMoto

Pravděpodobně jde o novou generaci SUV Scorpio, která se na domácí trh chystá v příštím roce. Má dostat především nový dvoulitrový vznětový agregát.

Testovací kus v maskovací fólii je polotovarem, který po odježdění náročných kilometrů nečeká nic jiného než šrot. Do provozu se totiž jinak než za mimořádných testovacích podmínek dostat nesmí.

Cílem řidičů prototypů je splynout s okolím

AutoMoto

Podobná nehoda může být pro automobilku velmi nepříjemná nejen vzhledem k tomu, že jde o ručně vyrobený prototyp. V testovacím autě se často nachází množství dodatečné elektroniky a senzorů. Nemluvě o datech, která tento vůz mohl mít nasnímaná k úpravám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám