Hlavní obsah

Výrobce malotraktorů JCB se zajímá o koupi Jaguaru

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma JCB, velmi zisková soukromá společnost na výrobu zemědělských a stavebních strojů, domácích zemědělské techniky a malotraktorů by klidně koupila od firmy Ford luxusní značku Jaguar. Řekl to majitel JCB Sir Anthony Bamford.

Článek

Firma JCB, která v nedávné době pokořila rychlostní rekord s automobilem poháněným dieselovým motorem [celá zpráva] by klidně mohla koupit Jaguar. "Kdyby Ford prodával Jaguar odděleně od Land Roveru, koupil bych ho," řekl Anthony Bamford. "Kdyby prodali Jaguar mě, mohli by vydělat další velké peníze na prodeji Land Roveru," dodal Bamford.

Majitel firmy při zamyšlení nad jaguarem navíc řekl, že značka ztratila svou cestu a nyní tápe. Měla by se prý soustředit na automobily nižší třídy. Velkou budoucnost podle něj má model X-Type, S-Type naopak je pro značku neštěstím. XJ je sice exkluzivní vůz, který je třeba zachovat, ale je zapotřebí provést několik změn. Prý by se navíc měl objevit malý sportovní automobil, který by konkuroval Porsche Boxster.

Firma JCB je jedna z nejlépe prosperujících firem na světě, zabývající se pozemní technikou. Jen v roce 2005 měla zisk 110 miliónů liber (asi 4,6 mld. korun), když prodala 45 000 vozidel. Jen pro porovnání - Jaguar ten samý rok prodal 85 000 automobilů, ale při velké finanční ztrátě.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejrychlejší diesel světa

Společnost JCB postavila nejrychlejší automobil poháněný vznětovým motorem na světě. Její Dieselmax dokázal pokořit na bonevilském solném jezeře rychlost 300...

Hyundai potvrdil nezájem o Jaguar

Automobilka Ford plánuje prodej několika svých částí, aby ušetřila na nákladech. Především to má nahnuté Jaguar, který sice vyrábí celkem slušné množství vozů,...

Výběr článků

Načítám