Hlavní obsah

Vyladěná Cupra Formentor se ukazuje jako zaváděcí vůz pro závody DTM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka Cupra se stala oficiálním partnerem německých závodů cestovních aut DTM a ve spolupráci s automobilovým úpravcem ABT představila nový zaváděcí vůz. Této role se letos zhostí Formentor VZ5.

Foto: Cupra

Cupra Formentor VZ5 by ABT.

Článek

Cupra Formentor VZ5 se představil v minulém roce, a to v limitované sérii sedmi tisíc kusů. I bez úprav se jedná o nejsilnější model od španělské automobilky, ale vedení závodů je náročné, a proto nechalo vůz upravit u ABT.

Auto po modifikaci podává skrze pětiválec od Audi s objemem 2,5 litru výkon 444 koňských sil a točivý moment 530 Nm. Původní hodnoty jsou 390 koňských sil a 480 Nm točivého momentu.

ABT ve spolupráci s Cuprou tvrdí, že upravený formentor dovede z 0 na 100 km/h zrychlit za 3,9 sekundy, maximální rychlosti činí 270 km/h.

Co se vzhledu týče, vůz dostal matný lak, černo-měděná kola, několik nálepek s logem DTM, a především to nejdůležitější – světelnou rampu na střeše. V zadní části se pak nacházejí čtyři vertikálně umístěné výfuky.

Cupra Formentor přijíždí s charakterním pětiválcem od Audi

AutoMoto

V rámci spolupráce s DMT Cupra poskytne hned dva zaváděcí vozy, dále také dva kontrolní závodní vozy, lékařský vůz a vedoucí vůz. Dohromady se tedy na okruzích představí 6 vozidel.

Reklama

Související témata:

Související články

Za volantem Cupry Formentor: Poprvé na výbornou

První samostatně stojící auto španělské značky Cupra - Formentor - samozřejmě má geny Seatu, ale výsledek plní veškerá očekávání, která by člověk od ostrého...

Výběr článků

Načítám